Foreslått gjenvalgt: Fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Foreslått gjenvalgt: Fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Hallén foreslått gjenvalgt

Valgkomiteen i Norges Fotballforbund innstiller Yngve Hallén til to nye år som fotballpresident.

I dag ble valgkomiteens endelige innstilling til forbundsstyret for perioden 2014-2016 offentliggjort.

I pressemeldingen fra NFF ble det klart at komiteen foreslår Yngve Hallén som president i to de neste to årene.

– Flertallet i valgkomiteen mener at Yngve Hallén er den rette mannen til å føre fotballen videre. Flertallet har valgt det fordi vi ønsker kontinuitet i arbeidet som gjøres med handlingsplanen, økonomistyring og klubbutvikling, sier komitéleder, Marianne Brynildsen, til TV 2. 

Innstillingen var splittet. Fire av seks medlemmer i komiteen stemte for Hallén. Disse fire er Torleiv Sandvik, Marianne Brynildsen, Arild Braathen og Monica Smith-Tønnessen. Richard Jansen og Einar Schultz stemte imot. 

Mangelen på åpenbare alternativer til den sittende presidenten skal, ifølge Dagbladet, være en av grunnen til at 45-åringen får fornyet tillit.

– Valgkomiteen har gjort en grundig vurdering og utsatt den til i dag, og det er fordi vi ønsket å gå tilbake til organisasjonen. Vi har hatt samtaler med mange, og har fått en god tilbakemelding på at vi ønske rå gå videre med Yngve Hallén, fortsetter Brynildsen.

Valgkomiteen har også valgt å fornye forbundsstyret med to nye personer. Der er Mina Gerhardsen, tidligere statssekretær i Kulturdepartementet, og Turid Storhaug, mangeårig fotballspiller på klubb- og landslag.

Det gjør at for første gang i historien har forbundsstyret 50 prosent kvinneandel.

Det endelige valget gjøres på forbundstinget i Lillestrøm 7.-9. mars.