Norsk nestensensasjon mot verdensmestrene

Ole Erevik storspilte og reddet tre straffekast, men til slutt ble Spania for sterke.

Norge - Spania 25-27

Se intervju med spillerne og Robert Hedin nedover i saken!

– Vi kan dessverre ikke feire. Vi hadde fortjent poeng i dag. Vi spiller en fantastisk god håndballkamp, men må huske på at vi møter verdensmestrene, sier Ole Erevik, før han legger til:

– Jeg hadde troen da vi lå foran med to mål, men det hadde vært en sensasjon av en annen verden hvis vi hadde vunnet mot Spania.

Se Ole Ereviks strafferedninger i videovinduet nede i saken!

BEDRE ENN MOT ISLAND: Bjarte Myrhol scoret åtte mål for Norge.
BEDRE ENN MOT ISLAND: Bjarte Myrhol scoret åtte mål for Norge.

– Ole står glitrende
Bjarte Myrhol spilte en god kamp, men var skuffet da han ble intervjuet av TV 2 like etter kampslutt.

– Ole står glitrende bakover, og vi får løpt inn noen mål. Men det er selvsagt synd at vi ikke vinner, sier strekkjempen.

Se klipp fra kampen i videovinduet øverst!

Les alt om håndball her!

Espen Lie Hansen gjorde også sakene sine godt, og scoret fire mål.

– I dag løsnet det, og det var deilig. 2.-omgangen var veldig bra, og Ole står veldig bra bakover.

Ga beskjed til dommerne
Om utvisningen i sluttminuttene hadde han følgende å melde:

– Jeg kjenner de franske dommerne fra ligaen og ga klar beskjed om at de måtte gå hjem å se på videoen, for å skjønne at de tok feil.

– Vi gjør en fantastisk match, så dette er tungt for oss. Men vi får ta med oss det positive, sier landslagssjef Robert Hedin.

– Jeg vet at vi kan, og det er slik som dette vi skal spille, la han til.

Håvard Tvedten spilte en svak kamp, men sier at det ikke ahr noe med det at han spiller på sin faste hjemmebane å gjøre.

– Der er for dårlig, men det har ingenting med det å gjøre. Jeg spiller nok uansett min dårligste kamp på 10-15 år, sier venstrekanten.

Hang godt med i starten
Spanjolene startet noe overraskende med «frimerke» på Kristian Kjelling, men Bjarte Myrhol fikk stå alene inne på linjen og satte inn 1-0 etter 27 sekunder.

I motsetning til Island-kampen på søndag hang Robert Hedins gutter godt med i starten. Etter fem minutter sendte Myrhol Norge i føringen på en kontring 3-2, etter en praktredning fra Ole Erevik.

Les alt om håndball her!

Tomás kontret Norge i senk
Håvard Tvedten har vært landslagets faste straffeskytter i en årrekke, og da Christian O'Sullivan fikset straffe etter åtte minutter gjorde Tvedten seg klar. Men Aalborg-spilleren maktet ikke å lure ballen i mål, og fire minutter seinere stod det plutselig 8-4 til spanjolene, etter en superkontring fra gutten med norsk kjæreste - Victor Tomás.

Bakerst stod Ole Erevik som en vegg, og var helt avgjørende for at håndballherrene ikke kom mer bakpå det første kvarteret.

Robert Hedin tok la timeout-kortet etter et snaut kvarter, og meldingene fra svensken så ut til å løfte det norske laget noe.

Sikker Bjørnsen
Kristian Bjørnsen fikk tillitt fra sjumeteren, og var sikkerheten selv da han satte inn 6-8 bak José Manuel Sierra i det spanske målet.

Like etter reduserte Bjarte Myrhol til 7-8, etterfulgt av spansk utvisning og spansk timeout.

Les også: Klinket inn suser i 104 km/t - stillestående fra tolv meter

En Erevik i storslag reddet sitt tiende skudd, da Spanias Andreu fikk sjansen fra linjen etter drøye 20 minutter. Målvakten fra Stavanger holdt Norge inne i kampen så best han kunne, men forsvaret fortsatte å lekke som en sil.

Erevik holdt Norge inne
Med tre minutter igjen av 1. omgang, på stillingen 8-11, vartet Erevik opp med strafferedning. Og når spanjolene fikk nok en sjumeter tildelt like etter var han på ny i det umulige hjørnet. På mesterlig vis avverget han spansk scoring, og sett under ett kunne nok Norge ligget under med både 8, 9 og 10 mål til pause, hvis det ikke hadde vært for Aalborg-keeperen.

Se Ereviks strafferedninger i videovinduet under!

– Dette er et helt annet norsk lag, som gir oss håp inn mot omgang nummer to! var TV 2s ekspert Harald Bredelis kommentar, da lagene gikk til pause med resultatet 8-12.

Fantastisk start på 2. omgang
Og håpet Bredeli snakket om fikk virkelig fotfeste i starten av 2. omgang. Etter en spansk scoring, reduserte først Lindboe, før Kent Robin Tønnesen og Bjarte Myrhol gjorde det samme.

Etter 40 spilte minutter var Erevik og Norge bak med bare ett fattig mål, blant annet etter at Kent Robin Tønnesen nok en gang hadde klinket til fra ni meter.

– Fortsett, fortset, fortsett, fortsett, sa TV 2s kommentator Bent Svele da Norge flyttet ball i høyt tempo i det neste angrepet. De norske guttene gjorde som Svele ville, og angrepet endte med at O'Sullivan fintet seg gjennom det spanske forsvaret og fikset straffe for andre gang. Bjørnsen satte straffen i mål, før Espen Lie Hansen sprang inn norsk ettmålsledelse like etter.

Erevik i det umulige hjørnet
Angrepet etter reddet Erevik straffekast nummer tre fra spanjolene, og med tretten minutter igjen ledet Norge med to mål, 20-18, mot de regjerende verdensmestrene.

20-18 ble etter hvert til 21-20, før Magnus Gullerud ønsket spanjolene velkommen til det norske forsvaret med en beinhard takling. Den påfølgende norske kontringen spikret Espen Lie Hansen sikkert forbi Sierra til ny norsk tomålsledelse.

Ung backrekke
Da måltavlen viste 22-21 tok Robert Hedin timeout, og fortsatte å stå med ungguttene Kent Robin Tønnesen, Christian O'Sullivan og Espen Lie Hansen på banen.

Etter at Spania utliknet til 22-22 klarte de franske dommerne å vise ut Lie Hansen, til alles store forskrekkelse. Denne gangen klarte ikke Erevik å stoppe det spanske straffekastet, og dermed gikk Spania opp i ledelsen 23-22.

Falt sammen etter uforståelig utvisning
Med en spiller mindre på banen fikk Norge det tøft, og da Victor Tomás prikket inn 24-22 fra høyrekanten så det svart ut for Myrhol og Co.

Kjelling scoret sitt første mål i det 57. minuttet, og reduserte til 23-24, men nok en gang økte spanjolene.

Et halvt minutt før slutt reduserte Kjelling til 25-26, og med 15 sekunder igjen av kampen tok Spania timeout. De norske spillerne stod høyt i banen de siste sekundene, men lykkes ikke i å få ta i ballen. Dermed ble det tap mot de regjerende verdensmestrene fra Spania.

– Dette gir håp inn mot den avgjørende kampen mot Ungarn på torsdag, sa Bredeli like etter kampslutt.

Slik gikk det i de andre kampen i EM tirsdag:
Ungarn - Island 27-27
Makedonia - Tsjekkia 24-24
Østerrike - Danmark 29-33