PRATENEKT: Casper Ulrich Mortensen og Stine Bjerre Jørgensen må nøye seg med en «natta-SMS» før leggetid de neste to ukene. Foto: Claus Fisker / Dansk TV 2 / TV 2
PRATENEKT: Casper Ulrich Mortensen og Stine Bjerre Jørgensen må nøye seg med en «natta-SMS» før leggetid de neste to ukene. Foto: Claus Fisker / Dansk TV 2 / TV 2

Danske turtelduer får ikke prate sammen under EM

Danmarks venstrekant Casper Ulrich Mortensen og dansk TV 2s reporter og TV-vert Stine Bjerre Jørgensen har fått «kjæreste-forbud».

Se Østerrike - Danmark tirsdag kl. 20.30 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no!

Det er danske Ekstrabladet som melder om den noe spesielle situasjonen mellom Mortensen og Bjerre Jørgensen.

Under VM i Spania i fjor fikk ikke Bjerre Jørgensen jobbe som reporter og TV-vert for dansk TV 2. Grunnen til det var nettopp at hennes kjæreste gjennom mange år hadde lykkes i å spille seg inn på landslaget.

– Ikke hensiktsmessig
I år er hun en del av dansk TV 2s team, men hun får altså ikke lov å snakke med Mortensen.

Les alt om håndball her!

Sportssjef i dansk TV 2 Frederik Lauesen sier til Ekstrabladet at det fort kunne oppstått ubehagelige situasjoner, hvis de ikke hadde fulgt disse retningslinjene.

– Det at hun ikke fikk være med til Spania i fjor var at det ikke var hensiktsmessig verken for henne, Casper eller Wilbek. Tenk dere at Mortensen hadde bommet på et avgjørende straffekast eller spilt elendig. Da kunne det fort blitt problemer i intervjusonen, sier Lauesen.

Spurte Wilbek
Før årets mesterskap spurte TV 2 Danmarks landslagssjef Ulrik Wilbek om det var greit at Bjerre Jørgensen jobbet under EM. Og TV-kanalen fikk tommelen opp.

Se Norge - Spania tirsdag kl. 20.15 på TV 2 og tv2sumo.no!

Uansett får altså ikke de to turtelduene lov til å snakke med hverandre når han spiller og hun er på jobb. Hvis et innslag skal handle om Mortensen er det en av de andre reporterne som må ta seg av intervjuet.

– Hopper opp på ølkassen
Hovedpersonene tar situasjonen med knusende ro.

– Vi har vært sammen lenge og er vant til å være borte fra hverandre. Det er på mange måter en alminnelig hverdag for oss, sier Mortensen.

– Hva skjer hvis du plutselig skal intervjues i pausen?

– Hun intervjuer ikke meg! Hvis den situasjonen oppstår er det Ulrik Jönsson som kommer ned på banen. Så hopper han opp på ølkassen og kjører på, sier en lattermild Mortensen.

– Hva gjør dere hvis dere møtes tilfeldig?

– Vi sier hei. Vi er opptatte begge to, så det er helt vanlig at vi ikke prater sammen. Etter kampen mot Makedonia sendte vi bare en tekstmelding til hverandre der det stod «god natt».