Abdi bekrefter dialog med gresk storklubb 

Snakker om jakten på ny klubb, landslagsdebuten og pengene han sender til Somalia.

Abu Dhabi (TV 2): Manchester City-spiller Abdisalam Ibrahim får mest sannsynlig sin A-landslagsdebut for Norge, enten mot Moldova onsdag eller Polen lørdag.

Samtidig jobber «Abdi» med å finne seg en ny klubb. Han bekrefter at det pågår en dialog med Olympiakos.

– Ja, det er en av klubbene jeg snakker med akkurat nå. Jeg er åpen for alt, dra tilbake til Norge eller en annen klubb, sier han i innslaget over.

Møter Manchester United

Greske Olympiakos er landets beste lag og en gjenganger i Champions League. Trond Sollieds tidligere klubb skal møte Manchester United i åttendedelsfinalen i februar.

Etter det TV 2 erfarer vil Ibrahim og hans agent helst finne seg en utenlandsk klubb hvor han får spilletid. Så lenge overgangsvinduet er åpent, må norske klubber derfor vente. TV 2 vet at Vålerenga og Kjetil Rekdal fikk nei da de henvendte seg.

Den Olympiakos-aktuelle er en av fem spillere i vintertroppen til Norge som er aktuelle for debut. Også Kenneth Høie, Mushaga Bakenga, Thomas Kind Bendiksen og Mohammed Elyounoussi står med null landskamper.

- Må øke frekvensen sin

– Det er ingen garanti, men sjansen for spilletid er der, sier Per-Mathias Høgmo om de fem.

– Det er veldig spennende. Jeg gleder meg. Å spille for A-landslaget vil bety alt for meg, for dette har vært et mål i lang tid, sier 22-åringen.

Landslagssjefen ser klare forbedringspotensialer hos Ibrahim:

– Han må øke frekvensen sin og bli litt mer voksen i kraft av å få mer rutine. Men han har et spennende potensiale og det er derfor han er her, sier Høgmo till TV 2.

Skal bygge fotballbane i Somalia 

Opprinnelig er midtbanespilleren født i Mogadishu i krigsherjede Somalia. Og selv om han har flyttet derfra har Ibrahim sterke følelser for det afrikanske landet. Sammen med sin far jobber han for å bedre forholdene til de som bor der.

Ibrahim er svært ydmyk og alvorlig når vi kommer inn på temaet:

Abdisalam Ibrahim har vært utleid til Strømsgodset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Abdisalam Ibrahim har vært utleid til Strømsgodset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Ikke for å skryte, altså...

Men vi vil gjerne høre om prosjektet han jobber med ved siden av fotballen:

– I Somalia har det vært borgerkrig i lang tid. Jeg hjelper mange mennesker der nede, jeg har min egen veldedighetsorganisasjon. Jeg har et sted i Somalia som jeg støtter med ting og penger. Ett fotballag, blant annet. Vi sender utstyr og har tenkt å bygge en fotballbane. Jeg bruker ikke så veldig mye penger, men litt penger, sier Ibrahim.

 Hvorfor gjør du dette?

– Jeg vil hjelpe mitt folk og det stedet jeg kommer fra, det betyr veldig mye for meg. Jeg får bilder tilsendt og det er givende å se at ting kommer frem og blir brukt. Når de spiller fotball, så glemmer de krigen i en time. Sånt er veldig verdifullt. Dette vil jeg fortsette med i lang tid, svarer Ibrahim.

Kontrastenes år

2013 ble et svært kontrastfylt år for Ibrahim. Han var utlånt til Strømsgodset og vant seriegull med dem.

Men på det private plan opplevde han å miste sin lillesøster etter sykdom, bare uker etterpå ble han pappa for første gang.

– Det har skjedd mye, jeg er blitt en sterkere person det siste året, sier han.

– Vieira er ferdig

Utlånsavtalen med drammenserne eksisterer ikke lenger. Ibrahim er tilbake på treningsfeltet til Manchester City. Som unggutt ble han ofte sammenlignet med Patrick Vieira. Franskmannen jobber i den lyseblå klubben og leder nå flere av øktene til Ibrahim. Tidligere har Fjelhamar-gutten sagt at Vieira er et forbilde.

– Jeg har trent med Vieira den siste måneden. Han er en bra trener, veldig streng og dedikert - proff tvers gjennom. Mange har sammenlignet oss tidligere, sagt at vi ligner i spillestil og sånt. Men nå er det meg det handler om, han er ferdig. Han er ferdig med sin karriere, smiler Abdi.

Så gjenstår det å se hvor landslagsdebutanten skal spille fotball i 2014. For en plass på A-laget til Manchester City har han gitt opp.

– Jeg vil vekk fra City så fort som mulig, det handler om å bygge videre på karrieren min. I Manchester City er nåløyet så trangt, det er som å være i Barcelona. Hvordan skal man klare å spille seg inn der, egentlig?