Samme helikoptertype styrtet i Glasgow

Legehelikopteret som styrtet på Sollihøgda tirsdag, var av samme type som politihelikopteret som styrtet i en pub i Glasgow i november.

Årsaken til helikopterulykken i Skottland, som kostet ti mennesker livet, er ennå ikke fastslått.

Det britiske selskapet Bond Aviation satte hele sin flåte av Eurocopter EC135 midlertidig på bakken etter ulykken, etter på ha oppdaget teknisk feil i ett av dem.

Det skal ikke være påvist samme feil i helikopteret som styrtet i Glasgow, og Norsk Luftambulanse valgte ikke å sette sine elleve helikoptre av samme type på bakken etter ulykken i Skottland.

– Vi har behandlet dette nøye, men det er kun funnet en indikatorfeil på et av de andre helikoptrene til Bond, ikke på det som styrtet. Vi har ikke fått pålegg om å sette våre på bakken, verken fra norske luftfartsmyndigheter eller fra produsenten, sa kommunikasjonsrådgiver Randi R. Buckley i Norsk Luftambulanse til NTB i midten av desember.

Følg saken direkte på tv2.no og Nyhetskanalen.

Godt over 1000 helikoptre av den snart 20 år gamle modellen er i dag i bruk verden over, og ifølge Eurocopter benyttes over 500 av dem som lege- og ambulansehelikoptre. (©NTB)