Ari Behn: – Det var j..... frekt sagt 

Derfor går Ari til «angrep» på TV 2s journalist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ari Behn og Per Heimly møtte TV 2s reporter i London for å snakke om TVNorge-serien «Ari og Per løser verdensproblemer» og vennskapet og uvennskapet mellom gutta. 

Mange vil vel tro at reaksjonen kom da man konfronterte duoen med at bare 68 000 seere hadde sett reiseprogram-comebacket forrige uke. Men neida. Det var da man snakket om hvor like gutta var at reaksjonen kom.

Ari knytter neven

– Per du blir ofte fremtstilt som harry i pressen og Ari du blir fremstilt som intelektuell. Men dere har vel begge to en blanding av dette?

– Det var j...... frekt sagt....Harry...Skal vi ta ham Per, sier Ari og reiser seg og kommer med knyttet neve mot reporteren.

Men latteren er ikke langt unna.  Og han konkluderer med at det er harry oppførsel å true med bank.

– Absurd like

Og er de like...

– Vi er forbausende forskjellige og absurd like. Media fremstilller karikaturen av oss, sier Ari og innrømmer at både han og Per er litt "harry":

– Vi er jo fra ukantstrøk. Jeg er fra Moss og Per er fra Snubba (i Evenes kommune i Nordland journ. anm.). Så vi er outsidere begge to. Mens jeg tilsynelatende har beveget meg i andre sirkler enn Per. Så var det Per som hadde tilgang til de hippeste kuleste festene i byen. Det var han som hadde klippekort, mens jeg hang etter. Per var den verdensvante, forklarer Ari.

– Nå er det jeg som står utenfor og håper å komme inn i varmen, sier Per.

– Det var trist

Ari Behn og Per Heimly er gode venner i dag. Men rett før bryllupet med prinsesse Märtha i 2002 solgte en blakk Per Heimly private bilder av Ari til Se og Hør. Det skapte et bittert uvennskap som varte i hele syv år.

– Syv lange og vonde år som det står i bibelen, ler Ari.

Men han blir snart alvorlig når han snakker om temaet.

– Det var en merkelig tid på mange måter. Jeg var ikke bitter på Per. Men det var trist fordi det ble så voldsomt i media. I ettertid føles det helt pussig det som skjedde i den tiden.

– Syv år i skam

Per Heimly synes det var en tung tid:

– Det var syv år i skam. Det var de verste årene i mitt liv. Det var kjipt. Jeg følte jeg ble det store sorte fåret i hele Norge. Så det gikk utover jobber og alt, sier Per Heimly i dag om det som skjedde.

Men i dag er de gode venner igjen og i videovinduet over kan du seg Per komme på besøk til Ari i London for første gang.