Høgmo: – Denne tegnefilmen er god pedagogikk

Viser landslagsspillerne tegnefilmen «Demons on a boat».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abu Dhabi (TV 2): Per-Mathias Høgmo er en stor tilhenger av mental trening og bruk av «mindfulness».

I Djurgården viste han spillerne en tegnefilm som heter «Demons on a boat».

Denne spilte han også av til landslaget under forrige samling i Danmark, og han vurderer å vise den igjen her i Abu Dhabi.

– Dette er god pedagogikk! Hvis du lar tanker drifte i vei og blir redd for noe som egentlig ikke er noe å være redd for, her representert ved noen monstere som egentlig ikke finnes, bør du heller ha fokus på det du kan gjøre noe med, sier Høgmo i innslaget over.

Viser til Arsené Wenger
Tegnefilmen handler om en kaptein som skal styre skuten sin trygt til land. Men underveis lar han seg stresse av demoner, haier og andre skuter som klarer å komme i land. Hele tegnefilmen kan du se i bunnen av artikkelen.

VISER TEGNEFILM: Denne tegnefilmen viser Per-Mathias Høgmo til spillerne sine.
VISER TEGNEFILM: Denne tegnefilmen viser Per-Mathias Høgmo til spillerne sine.

Landslagssjefen var rask med å knytte til seg Olympiatoppen Anne Marte Pensgaard som mental trener da han ble ansatt i fjor høst. Hun er ikke med til Midtøsten, men det hindrer altså ikke Høgmo i å jobbe med hodet til spillerne.

– Hodet må trenes vel så mye som musklene i kroppen, mener han.

Høgmo viser til at Arsenal-sjefen også sverger til denne typen trening.

– Arsené Wenger har vel sagt at mental trening blir veldig viktig innenfor fotballen de neste ti årene, sier Høgmo.

- Huseklepp er voldsomt smart
Søndag var landslaget, ironisk nok, på en båttur i Abu Dhabi. Været var overskyet og regndråpene dukket opp mot slutten. TV 2 viste filmen til Erik Huseklepp som er på sin første samling under Høgmo. Han tror mental trening har nytte for seg.

– Filmen handler vel om at man kan ha troen på seg selv, få båten i land og stenge ut de galningene, sier Huseklepp.

PÅ BÅTTUR:
F.v.:Per Øystein Vatne (ambassaderåd i Abu Dhabi) og landslagssjef Per Mathias Høgmo på båttur sammen med landslaget,  fra Yas Marina i i Abu Dhabi der det norske herrelandslaget i fotball i år har lagt opp til vintersamling for trening og å spille privatlandskamper mot Moldova og Polen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ BÅTTUR: F.v.:Per Øystein Vatne (ambassaderåd i Abu Dhabi) og landslagssjef Per Mathias Høgmo på båttur sammen med landslaget, fra Yas Marina i i Abu Dhabi der det norske herrelandslaget i fotball i år har lagt opp til vintersamling for trening og å spille privatlandskamper mot Moldova og Polen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Huseklepp er jo voldsomt smart, sier Ola Kamara, som ble introdusert for den mentale filmen før landskampen mot Danmark i november.

Høgmo drar sammenligner til filmen og planene han har for Norge:

– Til slutt så ser du båten komme trygt i havn og sånn kommer det til å bli med det norske landslaget også. Det er noen monstere ute der, men med en stø kurs når man sine mål, sier Høgmo.

Her kan du se hele tegnefilmen som Høgmo bruker i sitt treningsarbeid (ekstern lenke You Tube)