Jo Inge Berget kysser kongepokalen etter seieren i cupfinalen i mellom Molde og Rosenborg i fjor. Han tror Molde tar seriegull i år - selv uten Ole Gunnar Solskjær som trener. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Jo Inge Berget kysser kongepokalen etter seieren i cupfinalen i mellom Molde og Rosenborg i fjor. Han tror Molde tar seriegull i år - selv uten Ole Gunnar Solskjær som trener. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Derfor tror de Molde tar gull uten Solskjær

- Tror det blir veldig bra hvis Tor Ole Skullerud blir trener, sier Jo Inge Berget.

Abu Dhabi (TV 2): Molde-spillerne Even Hovland og Jo Inge Berget mistet sin suksesstrener den første dagen i det nye året. Likevel tror de at Molde kan vinne seriegullet på nytt - uten trenerteamet som forsvant til Cardiff.

- Ja, med den stallen vi har ser jeg ikke noen annen grunn. Selvfølgelig tror jeg vi vinner, det er det vi går for nå. Selv om Rosenborg, Strømsgodset og flere sikkert kommer til å være der også, sier Jo Inge Berget til TV 2.

- Vi er vant til å vinne

Han har vunnet tre trofeer under Solskjærs ledelse. Flere i Fotball-Norge lurer på om mesterlaget fra rosenes by nå vil klappe sammen uten trenerteamet som regisserte de gode tidene.

- Vi skal klare oss bra. Vi har en god stall og mye å bygge videre på. Vi er vant til å vinne og vet hva som skal til. Jeg ser ingen grunn til at dette faller sammen nå, sier Berget.

Han er for tiden på landslagssamling i Abu Dhabi med flere klubbkamerater, som Ørjan Nyland, Martin Linnes, Vegard Forren og Even Hovland. Sistnevnte er spent på det som venter i Molde fremover, men tror laget biter godt fra seg i 2014:

- Vi har et godt lag og er nødt til å jobbe videre, uansett hvem som er trener. Jeg håper vi skal løfte oss og få en bedre start enn det vi fikk i år, for vi er veldig revansjelystne, sier Hovland.

- Blir bra med Skullerud

Duoen snakker med TV 2 etter at de har gjennomført en treningsøkt i 19 grader, under en overskyet himmel i De forente arabiske emirater. Lunsjen er fortært og de ser frem til å følge Solskjær og Magnus Wollf Eikrems Premier League-debut senere i kveld.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: F.v.: Ruben Kristiansen, Morten Gamst Pedersen, Martin Linnes, Even Hovland og Stefan Strandberg under treningen den andre dagen i Abu Dhabi der det norske herrelandslaget i fotball i år har lagt opp til vintersamling for trening og å spille privatlandskamper mot Moldova og Polen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ LANDSLAGSSAMLING: F.v.: Ruben Kristiansen, Morten Gamst Pedersen, Martin Linnes, Even Hovland og Stefan Strandberg under treningen den andre dagen i Abu Dhabi der det norske herrelandslaget i fotball i år har lagt opp til vintersamling for trening og å spille privatlandskamper mot Moldova og Polen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Berget og Hovland følger også godt med på hvem som tar over skuten på Aker Stadion. En av de heteste kandidatene virker å være Tor Ole Skullerud. Landslagets assistenttrener er ikke med til Abu Dhabi. Per-Mathias Høgmo sa til TV 2 torsdag at Skullerud er hjemme for å forhandle med en klubb.

- Jeg har hørt mye rykter om Skullerud og Molde. Blir det han som skal trene oss, tror jeg det blir veldig bra. Jeg kjenner ham godt fra U21-landslaget, sier Berget.

- Tor Ole er ikke noe dumt valg, men vi får se hvem det blir til slutt. De har sikkert flere interessante kandidater, sier Hovland.

- Solskjær har betydd mye for karrieren min

Midtstopperen er takknemlig for at han slo til på frieret fra den tidligere Manchester United-spissen. Hovland ble Molde-spiller før 2012-sesongen, etter at Solskjær hadde vist interesse i lang tid.

- Solskjær var ivrig på å hente meg og har betydd mye for karrieren min. Jeg angrer ikke på at jeg gikk til Molde, jeg har jo fått med meg både liga- og cupgull på de to siste årene. 

- Vil du spille for Solskjær igjen?

- Selvfølgelig, alle drømmer jo om å spille i Premier League. Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på hele tiden, svarer Hovland.