Henrik Kristoffersen kjørte nesten ned mann i løypen

– Jeg ble forbanna, sier Henrik Kristoffersen.

Det var under storslalåm-rennet i Adelboden den uvanlige episoden oppsto.

En person hadde forvillet seg inn i løypen da Henrik Kristoffersen var midt i sitt løp.

Nordmannen klarte akkurat å svinge utenom og avverget dermed det som kunne blitt en meget stygg episode.

Se video øverst i artikkelen.

Kristoffersen slo oppgitt ut med armene og stoppet opp midt i løypen.

Hendelsen førte til at nordmannen måtte kjøre første omgang om igjen. Der viste 19-åringen styrke og kjørte inn til 21.plass. Dermed er han kvalifisert til andre omgang.

- Jeg så at det var noen som skled ned på siden, i venstre øyekrok. Men jeg bryr meg liksom ikke om det, så plutselig er det en fyr rett foran meg. Det var litt sånn wow, jeg kjørte over bakskiene hans og tenkte seriøst, nå er det nok. Det kunne gått mye verre, det var nært at det gikk skikkelig ille. 

– Var ganske forbanna

– Hva tenkte du etter du skjønte hva som hadde skjedd?

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg var ganske forbanna. Vi er mennesker alle sammen, og vi gjør feil alle sammen. Men det skal ikke skje. Jeg er ikke sur nå, men akkurat der og da var jeg forbanna, sier Kristoffersen til TV 2. 

– Du må opp å kjøre på nytt. Hvordan opplever du det?

– Noen opplever det ikke i hele karrieren, men jeg har opplevd det en gang før. Riktignok ikke i worldcup, men det skjedde en gang da jeg skulle kvalifisere meg til landsfinalen på Kvitfjell. Jeg tenkte jeg måtte ta det med ro og prøve å nullstille, men jeg var fortsatt forbanna da jeg satt i stolheisen. 

– Likevel, gjør du en sterk omgang. Var det vanskelig å psyke seg opp igjen?

– Den førsteomgangen fra start nummer 46 var skikkelig bra. Det tar mer energi å psyke seg opp til en runde til en folk tror. Jeg kjenner jeg har mindre energi i andre omgang. Fra siste kanten i andre omgang kjente jeg det var tredje omgangen for dagen. Jeg er forholdsvis godt trent, men da kjente jeg det godt. 

– Du ender på en 13.plass. Hvordan er du fornøyd med det? 

– 13. plass i dag er det tredje beste storslalåmrennet mitt, så jeg kan ikke spekulere i om hva som hadde skjedd uten denne hendelsen. Jeg er godt fornøyd med dagen, sier 19-åringen. 

OPPGITT: Landslagssjef Håvard Tjørhom. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OPPGITT: Landslagssjef Håvard Tjørhom. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 

– Helt håpløst
Den norske landslagssjefen i alpint, Håvard Tjørhom, er oppgitt over hendelsen, men glad for at det ikke gikk verre enn det gjorde.

– Det er jo fryktelig nærme. Han har stor fart og hadde Henrik truffet han funksjonæren så kunne det gått virkelig gale for begge to. Men det er jo helt håpløst. Det var en mann som jobber med reklameplakatene i løypen. Slikt som det der skal ikke skje, sier han til TV 2.

 Etter episoden gikk landslagssjefen rett inn til FIS’ representanter, som var raske med å legge seg flat.

 – De fortalte meg at denne personen er tatt ut av arrangementet nå, og blir sendt hjem i morgen, forteller han.

Selv om episoden var det de fleste snakker om etter første omgang valgte Tjørhom og Kristoffersen heller å fokusere på andre omgang.

– Jeg har bare viderebrakt unnskyldninger fra FIS og de som er ansvarlige for denne personen. Så får vi heller ta det deretter, sier han.

 Kristoffersen ble sendt opp igjen på toppen og sørget for å kvalifisere seg til andre omgang. Det er en prestasjon som imponerer den norske alpintsjefen.

– Det  er helt utrolig det han at han går opp igjen. Han kjører 16 startnummer seinere enn han skulle. Det er utrolig varmt her, og forholdene blir dårligere og dårligere for hver utøver som kjører. At han klarer å kjøre ned til en 21.plass er en utrolig prestasjon, sier landslagssjefen

 Hyllet på Twitter
Etter episoden ble Kristoffersen også hyllet av landsmann Kjetil Jansrud, som kjørte ut i den første omgangen.

– Kristoffersen måtte kjøre om igjen etter å være cm unna krasj med fotograf. Prøver igjen og jager ned til 21.plass. Respekt!, skriver han på på Twitter.
Artikkelen fortsetter under bildet

Haugen nummer fem
I andre omgang kjørte Leif Kristian Haugen strålende og endte til slutt som nummer fem. Det er nordmannens beste plassering i et verdenscuprenn noen gang. Fra før av hadde han to 8. plasser.

Aksel Lund Svindal ble nummer 12, mens Henrik Kristoffersen endte opp som nummer 13. Tyske Felix Neureuther vant rennet foran Thomas Fanara og Marcel Hircher. Ted Ligety kjørte ut.