I AUSTRALIA: Lisa-Marie Woods forteller om sextrakassering i norsk kvinnefotball. I et blogginnlegg skriver hun at en venninne av henne ble sextrakassert av treneren, og nå vurderer å legge opp.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
I AUSTRALIA: Lisa-Marie Woods forteller om sextrakassering i norsk kvinnefotball. I et blogginnlegg skriver hun at en venninne av henne ble sextrakassert av treneren, og nå vurderer å legge opp. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .

Hevder  trener ville true seg til sex med landslagsspiller

Lisa-Marie Woods (29) med alvorlige anklager mot norsk trener i blogginnlegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver den tidligere Toppserie-spilleren i et blogginnlegg publisert i går. Woods spiller for tiden fotball for Lady Reds i Australia.

I bloggen skildrer hun hvordan en norsk trener, som ikke er navngitt, skal ha foreslått å ha sex med en av sine spillere, som nå vurderer å slutte med fotball.

Den fornærmede spilleren har spilt landslagsfotball for Norge. Woods har også selv tidligere vært landslagsspiller.

I bloggen skriver hun:
«En tidligere lagvenninne, god venninne og en gjennomprofesjonell på sitt område, legger kanskje opp. Ikke fordi hun føler seg ferdig, men på grunn av en opplevelse hun har hatt i løpet av det siste året med sin trener. En trener som, rett etter at han fikk jobben, fulgte opp min venninne med intensjoner dypere enn rent profesjonelle, og langt fordi vennskap», skriver Woods.

Sjefen for kvinnefotball i NFF Heidi Støre skal granske påstandene om trakassering.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sjefen for kvinnefotball i NFF Heidi Støre skal granske påstandene om trakassering.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

«Rett og slett, på ufint vis hadde han intensjoner om å ha et seksuelt forhold, noe min venn hele veien gjorde klart at ikke var noe hun ville. Til tross for dette, fortsatte han å prøve å overtale henne om at de ville være bra sammen. Det var SMS-er, brev og eposter gjennom hele døgnet, hvor han foreslo at seksuelle møter skulle finne sted».

Ifølge Woods foregikk trakasseringen i månedsvis. Saken ble først omtalt i Nettavisen fredag.

BLOGGKRITIKK: Lisa Marie Woods har spilt for flere norske klubber, deriblant Asker, Kolbotn og Stabæk.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BLOGGKRITIKK: Lisa Marie Woods har spilt for flere norske klubber, deriblant Asker, Kolbotn og Stabæk.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

NFF skal granske saken

Kvinnelig toppfotballsjef Heidi Støre jobber med saken.

- Vi vet ikke så mye mer om denne saken enn det som står i det nevnte blogginnlegget til Lisa Marie Woods. Vi i NFF ble varslet om denne saken i dag tidlig og har jobbet med å komme i kontakt med Woods for å få komme i videre kontakt med den aktuelle spilleren, sier hun til TV 2. 

Hun har planer om om å gå i samtaler med både klubben og de involverte snarest mulig. Støre er ikke kjent med slike tilfeller i kvinnefotball tidligere. 

Skal ha blitt vraket fra laget

Ifølge Woods sa spilleren ifra til treneren om at oppførselen ikke var sømmelig. Han skal ha svart med å vrake henne fra laget.

«En ting er å havne på feil fot med et menneske for en eller annen grunn, men å gå gjennom dette fordi man ikke vil ha sex med treneren? Som spiller gjør det meg syk å vite dette når jeg vet hvor mye vi legger i fotballen».

Også til klubben skal spilleren ha sagt klart ifra, men for døve ører.

«Hva gjorde klubben? Ingenting», skriver Woods.

 TV 2 har ikke kommet i kontakt med Lisa-Marie Woods.

– Må få frem alle sidene av saken

Tidligere landslagsspiller Solveig Gulbrandsen mener det er viktig med en granskning.

Solveig Gulbrandsen.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Solveig Gulbrandsen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

- Det er jo bare trist. Jeg vet lite om det, men det er en trist sak for alle parter. Det er en sak som helst ikke burde oppstått, sier hun til TV 2. 

- Her er det viktig å få fram alle sidene av saken for å finne ut hva som til syvende og sist har skjedd. Det er jo en tredjepart i denne saken som har uttalt seg, så man vet ikke helt hva saken går i. 

- Dette er vel saker som skjer overalt i verden og uansett hvilken arena man er på, men jeg har ikke opplevd noe slikt og jeg kan heller ikke huske at jeg har hørt om noe lignende i kvinnefotballen heller.