Nå kommer trenings-instruktøren hjem i stua di

Småbarnsmødre har testet trening på nettet: – Veldig variert kvalitet, fra slapt og platt til proffe treningstimer, mener testpanelet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Heidi Hegvik

Tusenvis av nordmenn dropper nå de vanlige treningssentrene, og trener heller hjemme i stua via treningssenter på nett. Flere nettsider tilbyr nemlig treningstimer hjemme i stua.

Dette har tre vanlige småbarnsmødre testet ut på oppdrag fra «TV 2 hjelper deg». De fikk i oppgave å trene minst tre ganger i uka på hvert treningssenter i til sammen seks uker.

Treningssentrene de har prøvd ut er Livegym.no, Exerto.no og Webtrening.no. 

– Skal være hardt

De tre treningssentrene tilbyr ulike treningstimer, blant annet zumba, styrke, step, yoga og aerobic. De tre småbarnsmødrene som testet ut sentrene for «TV 2 hjelper deg» har vært opptatt av kvaliteten på timene og treningsutbyttet. 

– Du skal kjenne det, du skal ta i. Det skal være litt hardt, sier Rita Veronica Ardraa. 

Det du trenger for å trene på nettet er en pc, mobil eller nettbrett og nettilgang. 

Tusenvis av nordmenn dropper nå de vanlige treningssentrene, og trener heller hjemme i stua via treningssenter på nett. Foto: TV 2
Tusenvis av nordmenn dropper nå de vanlige treningssentrene, og trener heller hjemme i stua via treningssenter på nett. Foto: TV 2

– Du slipper jo dørstokkmila. En annen genial ting er at man kan få tjue minutters timer. Du må ikke trene en time hvis du ikke har tid, sier Lise Lysfjord Pettersen til «TV 2 hjelper deg». 

Kan trene ute

Du trenger også litt plass for å trene hjemme. I hvert fall hvis du skal drive med dans og aerobic. 

Lise Lysfjord Pettersen er blant dem som har testet webtrening. Foto: TV 2
Lise Lysfjord Pettersen er blant dem som har testet webtrening. Foto: TV 2

– Vi har hjul på stuebordet, så jeg bare rulla det bort. Men jeg merka jo at hvis guttene mine på sju og ti år heiv seg med, så ble det litt trangt om plassen, sier Lise Lysfjord Pettersen. 

– Vi var på hytta i sommer med hele svigerfamilien, og da er det ikke så kult å trene midt i stua med dem som tilskuere. Jeg dro likegodt med meg pc-en ut, og så trente jeg ute på tunet, sier Marion Skjørberg. 

Webtrening på siste plass

De tre damene som prøvde ut trening på nettet for «TV 2 hjelper deg» er enige om at de likte Webtrening.no dårligst. Senteret koster 79 kroner i måneden. Damene var ikke fornøyd med utvalget av treningstimer og kvaliteten på instruktørene. 

– Jeg synes de var litt dårlige til å instruere. De burde hatt flere alternativer for ulikt trente folk, mener Marion Skjørberg. 

– Jeg synes det ble litt platt, sier Rita Veronica Ardraa. 

– Jeg synes bare det var litt for slapt, og instruktørene var kanskje litt opptatt av å ta seg ut. Jeg husker spesielt godt en time som het «Jump, jump, jump». Da forventa jeg masse hopp og sprett, men der var det nesten ingen hopping, sier Lise Lysfjord Pettersen. 

Livegym midt på treet

Livegym.no er billigst, og koster bare 50 kroner i måneden. Her blir det ofte lagt ut nye videoer, men kvaliteteten er sånn midt på treet, synes damene. 

– Det var litt sånn ymse. Noen av videoene var bra, men jeg fikk en følelse av hjemmevideo, sier Lise Lysfjord Pettersen. 

– Det virket som om instruktøren var helt aleen på jobb. Jeg fikk litt følelsen av lavbudsjett, sier Marion Skjørberg. 

Exerto best i test

Exerto.no er klart dyrest av de tre sentrene i testen, til 159 kroner i måneden. Dette senteret er også klart best, synes småbarnsmødrene. 

– Det var veldig bra, veldig gjennomført, sier Marion Skjørberg. 

– Det var veldig proffe instruktører, og masse å velge i, sier Lise Lysfjord Pettersen. 

– Det var artige timer og effektive instruktører som var energiske. Jeg ble mye mer sliten her enn jeg ble av de andre sentrene, sier Rita Veronica Ardraa.