SCORET: Marius Trygg scoret for Lørenskog i 5-2-seieren over Vålerenga torsdag kveld.
SCORET: Marius Trygg scoret for Lørenskog i 5-2-seieren over Vålerenga torsdag kveld.

– Å møte Vålerenga tenner oss alltid litt ekstra

Lørenskog sin tredje seier av fire mulige mot Vålerenga denne sesongen.

Lørenskog - Vålerenga 5-2 (2-0, 1-2, 2-0):

Lørenskog Ishall/Bergen (TV 2 Sporten): Lørenskog måtte starte sesongen med 20 minuspoeng for å ha levert lisenssøknaden nesten tre måneder for sent.

Torsdag slo Lørenskog serieleder Vålerenga for tredje gang denne sesongen.

Foran fulle tribuner i Lørenskog Ishall ble Vålerenga smadret 5-2. 

– Vi hever oss alltid og det tenner oss alltid litt ekstra å møte Vålerenga, sier Marius Trygg til TV 2 Sporten etter at Lørenskog tok sin tredje seier av fire mulige mot Vålerenga denne sesongen.

– Står ikke tilbake for noen
TV 2 Sportens ishockeyekspert tror Bjørn Erevik tror Lørenskog hadde kjempet om seriegullet dersom klubben hadde sluppet å starte med 20 minusspoeng.

– Lørenskog har et mannskap som i utgangspunktet ikke står tilbake for verken Vålerenga eller Stavanger Oilers og ville kjempet i toppen dersom de hadde fått startet på lik linje med de andre. Men samtidig er det det liksom noe som har manglet litt for dem denne sesongen, mener Erevik.

Scoringer av James Sixsmith og Marius Trygg sørget for at hjemmelaget kunne gå i garderoben med 2-0-ledelse etter første periode.

– Fikk scoringer ut av ingenting
I andre periode slo imidlertid Vålerenga tilbake. Brendan Brook reduserte til 1-2, før Steffen Thoresen øket Lørenskog-ledelsen til 3-1 – mot spillets gang. Rett før slutt sørget Anders Hilt Jørgensen for ny spenning i kampen da han satte inn 2-3-scoringen for Vålerenga. 

– Lørenskog fikk scoringer ut av ingenting. Men jeg mener vi var for svake i duellene, sukket Vålerengas Brooks overfor TV 2 Sporten.

 I tredje periode løftet hjemmefansen Lørenskogen frem. Scoringer av Christopher Henriksen og Mats Frøshaug ordnet en fortjent 5-2-seier og den tredje Vålerenga-skalpen for Lørenskog denne sesongen for Lørenskogs del.

– Det er tøffe kamper mot Vålerenga, men det inspirerer oss alltid litt ekstra. Når Vålerenga står på motsatt side så er det som om noe tenner oss litt ekstra. Nå går vi for sluttspillplass, forteller Lørenskogs Marius Trygg til TV 2 Sporten.

– Står og ser på
Etter nederlaget har nå Stavanger Oilers muligheten til å overta serieledelsen fra Vålerenga. Etter 31 kamper topper Vålerenga med 69 poeng, mens Oilers på andreplass har 68. 

JUBLET FOR SEIER:  James Sixsmith omgitt av lagkamerater etter å ha scoret.     Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBLET FOR SEIER:  James Sixsmith omgitt av lagkamerater etter å ha scoret. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi får en fryktelig start, selv om vi visste at Lørenskog alltid er gode i starten. Vi står og ser på. I andre er vi bedre enn Lørenskog, men i tredje periode skaper vi ikke noe særlig. Lørenskog vinner denne kampen fortjent, og vi scorer ikke nok mål om dagen, sier Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen.