TROR PÅ OSLO-OL: Gerhard Heiberg.
TROR PÅ OSLO-OL: Gerhard Heiberg.

Heiberg mener Oslo er storfavoritt til å få OL i 2022

Det norske IOK-medlemmet Gerhard Heiberg legger ikke skjul på at Oslo sitter i førersetet når det gjelder kampen om å få OL i 2022.

Oslo (NTB – Per-Kristian Eriksen):

– Søkerkomiteen i Oslo har vært flink til å plassere de øvelsene som er mulig så tett, eller kompakt som vi kaller det i IOK. Samtidig får man brukt det som brukes kan fra Lillehammer i '94. Først og fremst gjelder det bob- og akeanleggene samt deler av alpinanleggene, sier Gerhard Heiberg til NTB.

Les alt om OL her!

– Lang vei fram
– Det betyr at vi ikke bør investere de kjempebeløpene vi har sett de senere år, og på den måten kan vi ha et nøkternt OL. Vi kan leve på suksessen med begeistring og entusiasme fra OL i 1994.

– Oslo stiller per i dag som favoritt til å få lekene i 2022, men det er lang vei fram, og vi må opptre skikkelig og kanskje bli litt mer ydmyke enn hva Oslo-folk og nordmenn generelt er vant med å være. Vi må være villige til å lytte og lære og tilpasse oss omverdenen. Vi må ha 60 av de cirka 110 IOK-medlemmene på vår side, og de må vi få på en ordentlig og tillitsfull måte legger han til.

Unik mulighet
Under OL i Sotsji er han innstilt på å gjøre en så solid jobb for Oslo 2022 som mulig. Han kommer til å jobbe tett med de fra søkerkomiteen og Oslos OL-komité som skal til OL-byen.

Heiberg legger ikke skjul på at de som reiser til Sotsji fra søkerkomiteen eller idretten får en unik mulighet til å tale Oslos sak overfor IOK-medlemmene.

Med Heiberg som respektert og solid døråpner, kan de møte veldig mange av de vel 100 medlemmene i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), og på den måten skaffe verdifull drahjelp i kampen om OL i 2022.

(©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2