KLAR FOR OL: Torstein Horgmo under U.S. Grand Prix slopestyle-finalen i desember. (AP Photo/Julie Jacobson)
KLAR FOR OL: Torstein Horgmo under U.S. Grand Prix slopestyle-finalen i desember. (AP Photo/Julie Jacobson)

Fem snowboardere klare for OL

Nå blir det kamp om de siste billettene til Sotsji.

Torstein Horgmo (26) og Ståle Sandbech (20) er tatt ut til slopestylekonkurransen i OL, som avgjøres allerede den første konkurransedagen, melder Snowboardforbundet.

TIL OL: Ståle Sandbech.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL OL: Ståle Sandbech. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Finalen kan du se fra kl. 09.45 lørdag 8. februar.

Få oversikt: Her er hele OL-programmet

Dagen etter skal vinneren på kvinnesiden kåres. Silje Norendal (20) er tatt ut til den konkurransen. Det er ventet at Kjersti Buaas (32) vil bli tatt ut senere.

Det er fremdeles to plasser igjen til herrenes slopestyle. Ulrik Badertscher, Aleksander Østreng, Torgeir Bergrem og rekruttkjører Emil Andre Ulsletten skal i aksjon i Breckenridge til helgen.

TIL OL:  Silje Norendal.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL OL:  Silje Norendal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Her er en god plassering avgjørende for å komme med til Sotsji. 20 år gamle Ulsletten er er kvalifisert etter en 4. plass i Copper Mountain før jul, men ble ikke tatt ut i denne omgang. 

Gjermund Bråten (23) er OL-kvalifisert, men er på vei tilbake etter et ribbensbrudd i desember. TV 2 kjenner til at man vil drøye det endelige uttaket så lenge som mulig til fristen 20. januar, om det ikke kjøres bra av de norske i Breckenridge. 

Et alternativ ved svak norsk innsats til helgen er å gi dem en siste sjanse ved på delta i konkurransen i kanadiske Stoneham helgen etter.

I boardercross er Helene Olafsen og Stian Sivertzen begge tatt ut.

Norge kommer ikke til å stille med deltagere i halfpipe. Ståle Sandbech var aktuell, men har valgt ikke å satse på den disiplinen i Sotsji.