Northug krever privat terapeut og kiropraktor i OL

Petter Northug utfordrer Olympiatoppen

UTFORDRER OLYMPIATOPPEN: Petter Northugs team jobber for at han skal ha best mulig forhold under OL . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTFORDRER OLYMPIATOPPEN: Petter Northugs team jobber for at han skal ha best mulig forhold under OL . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Trondheim (NTB): Teamet hans jobber for at han skal få best mulige forhold under OL. Derfor vil han ha med sine egne hjelpere i OL-leiren.

I Tour de Ski hadde Northug med seg tre mann i tillegg til det støtteapparatet skiforbundet stilte med. Trener Eirik Myhr Nossum var selvsagt med i Touren sammen med kiropraktor Haraldur Arnason og terapeut Svein Torp.

Adresseavisen skriver at et tilsvarende privat støtteapparat er ønsket også i Sotsji-OL.

– Det kan godt hende vi møter utfordringer på dette området. I utgangspunktet ønsker vi ikke å ta Petter ut av OL-leiren, sier manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.

Northug-trener Nossum har allerede fått klarsignal for OL. Han er en del av det offisielle norske støtteapparatet, men alt tyder på at terapeuten og kiropraktoren må reise til Sotsji på egen hånd. De vil også bli innkvartert på et annet sted enn Northug.

Den store utfordringen blir å få terapeuten og kiropraktoren inn i OL-leiren, slik at Northug slipper å reise ut for å få behandlinger. (©NTB)