– SI JA: Roy Johansen mener tiden er inne for at Vålerenga takker ja til spill i KHL. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
– SI JA: Roy Johansen mener tiden er inne for at Vålerenga takker ja til spill i KHL. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Tiden er inne for VIF å si ja til KHL

Og det må tenkes nytt rundt Get-ligaen, mener landslagssjefen for det norske hockeylandslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag presenterte Roy Johansen 25-mannstroppen han skal ha med seg til OL. Av disse 25 spiller kun åtte av dem i Get-ligaen.

Dersom det skal bli flere spillere på landslaget som spiller i den hjemlige ligaen, må Vålerenga takke ja til KHL, mener landslagssjefen.

Ligaen beste lag per dags dato har i lengre tid vært samtaler med representanter i KHL. I desember skrev TV 2 at Oslo-klubben var ett steg nærmere en overgang.

Må tenke nytt
På pressekonferansen i dag sa Johansen at tiden er inne for at Vålerenga takker ja.

– Vi kan ikke leve i vår egen verden. Vi må ikke være navlebeskuende. Vi må se ut av Norge. Hva er de andre gjør? Og så må vi aggere ut fra det og tenke nytt.

Les også: Norges ishockeytropp er klar

– Tiden er inne nå for at Vålerenga sier ja til KHL, få inn noe nytt, og tenke litt annerledes i forhold til Get-ligaen, for Get-ligaen er et bra produkt. Det viser tilskuertallene, og selv om ikke alle lagene er like gode, viser det at det er et potensial der.

– Og så må vi akseptere at de beste går til de beste ligaene, sa landslagssjefen.

– Latvia, Ukraina og Kasakhstan har alle lag i KHL, som igjen genererer et U20-, U18-lag som driver profesjonelt, så det ville vært et stort løft for norsk hockey, sier han.

Trenger nye anlegg
Johansen sier Norge ikke nødvendigvis må ha landslagsspillere som gjør det godt i utlandet for at de skal prestere i store mesterskap, men mener nivået på Get-ligaen må heves.

– Get-ligaen ser vel omtrent ut som den gjorde for ti år siden, mens hockeyverdenen utvikler seg, fortsetter han.

– For å heve nivået må vi ha nye anlegg, og det tror jeg vil trekke publikum. Og så må vi ha utvkling av yngre spillere og bedre muligheter for yngre spillere å komme inn i ligaen, og da må vi ha færre utlendinger. 

– Når disse tingene kommer på plass, vil flere spillere komme opp fra Get-ligaen, men slik det er per i dag er det ikke noe å legge skjul på at det er de spillerne som må dra lasset er de som spiller i utlandet.