Tybring-Gjedde trekker seg som leder i Oslo Frp

Den omstridte Frp-profilen tar ikke gjenvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christian Tybring-Gjedde (50) trekker seg som leder for Oslo Frp, skriver VG.

– Nå har jeg vært leder i Oslo Frp i tre år og da er det på tide å gi stafettpinnen videre, sier Tybring-Gjedde til TV 2.

Tybring-Gjedde har vært leder i Oslo Frp siden 2010. Han har sittet på Stortinget siden 2005. Etter to perioder i Finanskomiteen sitter han nå i Forsvars- og utenrikskomiteen.

Omstridt

Tybring-Gjedde har vært en kontroversiell stemme i norsk innvandringsdebatt og har fått kritikk for utspill som omtales som innvandringsfiendtlige, blant annet kronikken «Drøm fra Disneyland» som stod på trykk i Aftenposten i 2010. Kronikken fikk på ny oppmerksomhet etter terrorangrepene 22. juli 2011 og Tybring-Gjedde beklaget ordbruken.

– Jeg har sikkert vært kontroversiell på mange måter. Jeg har stått på så godt jeg har kunnet, men er sikker på at andre vil kunne gjøre en like god jobb som meg, sier Tybring-Gjedde.

– Tøft

Mot slutten av 2011 ble Frp-politikeren sykmeldt etter at han og familien mottok trusler og sjikane.

– Du har vært en omstridt politiker. Er det fordi det har vært for tøft at du gir deg som leder?

– Jeg mener det samme som jeg har ment hele veien, men spesielt i innvandringsdebatten har det vært tøft å stå i front, spesielt på grunn av dere i media som jakter på alle som er utenfor main stream. Jeg føler jeg har solid støtte i grasrota i Frp og Oslo Frp og håper man respekterer at jeg gir meg etter å ha hatt ledervervet i tre år, sier Tybring-Gjedde til TV 2.