FRA EN GULLKLUBB TIL EN ANNEN? Ronny Deila kan være på vei til den svenske seriemesteren Malmö FF. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FRA EN GULLKLUBB TIL EN ANNEN? Ronny Deila kan være på vei til den svenske seriemesteren Malmö FF. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Molde og Malmö vil ha Deila

Den norske suksesstreneren kan være på vei vekk fra Strømsgodset.

Etter det TV 2 Sporten erfarer kan Ronny Deila være på vei bort fra Drammen. Malmö skal være det sportslige førstevalget, men det økonomiske kan bli en utfordring. 

Rikard Norlings valg av Brann viser at lønningene i Sverige ikke kan konkurrere med Norge, men Deila er ønsket av den svenske seriemesteren. 

Ønsket er han også i Molde, som for øvrig står med 125 millioner på bok og ingen trener etter at Ole Gunnar Solskjær ble presentert som Cardiff-manager tidligere i uken. 

Drammens Tidende meldte natt til lørdag at Deila har ytret ønske om høyere lønn i Godset, men at det er uenighet i klubben rundt om han skal få innfridd ønsket.

Den svenske avisen Sydsvenskan mener å vite at Malmö-ledelsen ønsker enten Deila eller Åge Hareide. 

Fredag ble det avholdt styremøte i den svenske klubben. Tema for møtet skal ha vært hvilken nordmann de ønsker å gå for. Underveis skal det ha blitt bestemt at det er Deila som er førstevalget. 

Det meldes fra Sverige at Malmö ønsker å få på plass en ny trener kjapt, allerede i neste uke. 

Deila overtok hovedansvaret for Strømsgodset i 2008. Siden den gang har han ledet laget til blant annet seriegull, seriesølv og cupgull. 

38-åringens fokus på utvikling av unge spillere skal ha gjort at Malmö-ledelsen mener han er rett mann til å overta stafettpinnen etter Norling.