Bob Bradley er Stabæks nye hovedtrener. Det kom frem på en pressekonferanse fredag formiddag.

– Fin utfordring
55-åringen skriver under en toårs-kontrakt med klubben.

– Jeg tror på det denne klubben står for. Jeg har en god følelse for filosofien og utviklingen av unge spillere. Jeg liker utfordingen med å ha et spennende lag som er tilbake i Tippeligaen, sier Bradley til TV 2.

Se Bradley bli presentert i videovinduet øverst i artikkelen 

Amerikaneren har vært med på mye stort gjennom sin lange karriere. Nå ser han frem til å trene lille Stabæk fra Norge.

– Dette vil være en flott utfording for meg. Jeg gleder meg til å jobbe med folkene her. Det er en familie, og folkene som er her er så innstilt på å få til noe bra. Og jeg håper at jeg kan hjelpe til, sier han.

PRESENTERT SOM STABÆK-TRENER: Bob Bradley.
PRESENTERT SOM STABÆK-TRENER: Bob Bradley.

Roser Belsvik
Petter Belsvik tok Bærums-laget tilbake til Tippeligaen forrige sesong, men avsluttet likevel samarbeidet med klubben etter sesongen. Nå er det den amerikanske 55-åringen som får jobben med å stabilisere Stabæk på det øverste nivået. Amerilaneren passer på å rose forgjengeren.

– Jeg vil rose Petter og de som var involvert med å få klubben tilbake til Tippeligaen. Det er alltid en utfordring å ta klubben tilbake på øverste nivå. Jeg føler at potensialet i laget er til stede og nå skal vi begynne å jobbe. Det ser jeg frem til, sier han.

– En merkedag for Stabæk
Ingebrigt Steen Jensen var i ekstase etter å ha presentert klubbens nye trener

– Dette er en større dag enn hva jeg trodde det skulle bli da jeg våknet i går. For da var jeg faktisk ikke klar over hvor stor Bob Bradley var. Det er gøy å ha pressekonferanse med TV 2 og Budstikka, men nå er jo også ESPN og NBC på flyet på vei over hit for å følge opp denne saken. Internasjonale medier har vært fulle av Bob Bradley i hele natt. Jeg tror dette er en merkedag i Stabæks historie, sier han.

Bradley trente USAs landslag fra 2006 til 2011. Etter det tok han over Egypt, men ga seg i jobben etter at han ikke klarte å ta laget til sommerens VM-sluttspill.