Røkke og Gjelsten ga Molde 125 millioner kroner i gave

Fikk enorm nyttårsgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Ole Gunnar Solskjær er klar som ny Cardiff-manager. Det har fått Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten til å reagere ved å gi klubben en enorm pengegave.

– Klubben har fått en nyttårsgave på 125 millioner norske kroner. Den nyttårsgaven er gitt av familien Røkke og familien Gjelsten. Disse 125 millionene skal brukes til investeringer på Aker Stadion, delvis ombygging av stadion, men ikke minst til drift av klubben og å sikre god drift av klubben de neste tre årene, sier styreleder i Molde Fotball AS, Leif-Arne Langøy.

– Har meget stor forståelse

I Molde har man forståelse for at Solskjær nå har forlatt klubben.

– Vi har meget stor forståelse for at Ole Gunnar Solskjær vil søke nye utfordringer. Det han presterte gjennom tre år var fantastisk. Det spirer og gror i klubben og ser lyst ut. Grunnlaget er meget godt for fremtiden, sier Langøy.

Ifølge styrelederen er Molde nå mindre avhengig av økonomisk støtte.

– klubben skal ha forutsigbarhet og skal jobbe videre med å bli økonomisk uavhengige. I 2002 så dekket eierne - Aker - 75 prosent av budsjett. I 2013/2014 så er det 15 % av budsjettet, sier Langøy, som forklarer at pengene i første omgang skal brukes på driftsstøtte og stadion.

– Det som i praksis skjer er at de tilfører stiftelsen 55 mill kr i første omgang. Av dette skal 30 til driftsstøffe, og 23-24 mill til investeringer.

– Svært fornøyd

Styreleder i MFK, Øystein Neerland, er naturlig nok også svært glad for den generøse gaven.

– Molde Fotballklubb er svært fornøyd med dette. Det er ingen overraskelse at Ole Gunnar Solskjær nå drar fra Molde. Vi I Molde er svært fornøyde med den jobben han har gjort de tre årene. Han har gitt oss seriegull og cupgull og en god utvikling. Vi har utviklet oss i riktig retning. Vi står stødigere enn vi noensinne har gjort som klubb.

Begynner trenerjakten

Nå må Molde ut på trenerjakt.

– Vi får se hvordan vi skal komponere trenerteamet. Det vil de neste ukene vise. Det vil ta den tiden det tar for å få på plass den beste løsningen for Molde Fotballklubb, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Blant annet er Tor Ole Skullerud koblet til jobben.

– Tor Ole er en dyktig fotballtrener og en flott fyr. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe mer, sier han, og legger til:

– Vi har diskutert mye underveis i prosessen. Vi har diskuterte flere navn.

Nordstrand Jacobsen er ikke bekymret for om Molde vil slite med å lokke til seg ny trenere eller spillere uten Solskjær.

 – Vi har vært en attraktiv klubb i over to tiår, sier han.