PRIVATJET: Dette flyet, som er registrert på Cardiff-eier Vincent Tan, tok av fra Kvernberget flyplass klokken 10.50 1. nyttårsdag. Foto: Christian Sager
PRIVATJET: Dette flyet, som er registrert på Cardiff-eier Vincent Tan, tok av fra Kvernberget flyplass klokken 10.50 1. nyttårsdag. Foto: Christian Sager

Cardiff-eiers privatfly tok av fra Kristiansund

Ole Gunnar Solskjær blir etter det TV 2 erfarer ny Cardiff-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær blir etter det TV 2 Sporten erfarer presentert som ny Cardiff-manager før lørdagens 3. rundekamp i FA-cupen borte mot Newcastle.

Klokken 10.50 tok et privatjet med registreringsnummer 9M-TAN av fra Kvernberget flyplass i Kristiansund med kurs for Luton, London.

Registrert på Cardiff-eier
Flyet er registrert i Malaysia og eies av Berjaya Air, som igjen eies av Cardiff-eier Vincent Tan.

Kilder tett på Molde-ledelsen hevder bestemt at Solskjær nå er tapt for den regjerende cupmesteren, og at det bare er et tidsspørsmål før Cardiff-eier Vincent Tan har fått sin favoritt til å etterfølge Malky Mackay.

Det rimer også med aktiviteten på Kvernberget flyplass i Kristiansund 1. nyttårsdag, hvor Tans private jet tok av i retning London. 

Det har vært mye fram og tilbake i britiske medier om Solskjærs kandidatur i Cardiff. The Guardian har blant annet meldt at Solskjær først skal ha avslått tilbudet, men samme avis og flere andre engelske medier snudde på nyttårsaften og meldte om at Solskjær fremdeles var i bildet som klubbens førstevalg. 

Blir trolig presentert før helgen
TV 2 Sporten kjenner til at forhandlingene skal ha pågått en stund, og at avtalen på det nærmeste ble sluttforhandlet i romjulen. Nå skal Cardiff gjøre seg ferdig med det hektiske jule- og nyttårsprogrammet før Solskjær etter alt å dømme blir presentert som klubbens nye manager før kommende helgs cupkamp.

Solskjær rakk å vinne to seriemesterskap og ett cupmesterskap med Molde før ferden nå går videre tilbake til Premier League, denne gang som manager.

Det er ikke første gang en privatjet tar av fra Kvernberget med Solskjær ombord. Forrige gang var det Aston Villa-eier Randy Lerner som fløy inn kristiansunderen. Den gang ble det ikke noe av managerjobben i England - Vincent Tan og Cardiff hadde mer hell med sin henvendelse til Solskjær.

Halvt år igjen med Molde
Solskjær hadde et halvt år igjen av kontrakten sin på Aker Stadion.

- Når det gjelder Solskjær så er han fortsatt Molde-manager. Hva fremtiden bringer håper vi å ha en avklaring på i løpet av kort tid, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Men TV 2 vet at de nå jobber med å finne en erstatter for Solskjær.

Cardiff spiller mot Arsenal på Emirates Stadium klokken 16.00.

I den kampen er det David Kerslake som leder laget.