Her vil Northug hoppe fra 25 meter høy bro for å straffe seg selv

Skistjernen viser ekstreme sider av seg selv i sesong to av Sirkus Northug i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sirkus Northug på TV 2 i kveld kl. 20.00!

Mandag er det premiere på sesong to av TV-serien Sirkus Northug.

Denne gang følger seerne den norske skistjernen frem mot OL-start i Sotsji i februar. Blant de mest sentrale temaene er sykdom, familie, brudd og sponsorbråk.

Mosvik-ekspressen skapte overskrifter da han viste ærlige sider av seg selv i den første sesongen av serien. Blant annet innrømmet han at han spilte syk for å slippe å delta i NM i 2011. Han kom også med flere stikk til Sverige - som skapte debatt i nabolandet.

Under innspillingen av sesong to har Northug vært gjennom en turbulent sykdomsperiode, samtidig som han har følt på kroppen hvordan det er å stå utenfor det mektige norske skilandslaget. Han har brent mange av broer.

- Det var jo galskap
I første episode av sesong to er det imidlertid en annen bro som havner i sentrum. Etter å ha havnet over minuttet bak Eldar Rønning på dag én under Toppidrettsveka i Orkdal i august, bestemmer Petter Northug seg for å straffe seg selv ved å hoppe fra nærmeste bro idet teamet ankommer Aure.

- Det blir spennende å se. Nå er jeg skikkelig nervøs, sier Northug - mens han titter bort på den 486 meter lange broen som rager omtrent 25 meter over vannet.

- Det var spesielt. Jeg tror ikke vi helt skjønte helt hva som foregikk. Han har hoppet fra noen broer før. Det er ikke noen hemmelighet, sier manager Are Sørum Langås - uten å røpe hvor Northug tidligere har tatt sats.

I episoden har Northug og lillebroren Even bestemt seg for å gjennomføre hoppet uansett, til tross for at havdybden raskt viser seg å være kun 2,5 meter.

- Det der var bare galskap. Der hadde man ikke kontroll på bunnivået, sier pappa John Northug - som forlot broen i protest.

Til slutt måtte managementet gripe inn og avverge situasjonen ved nærmest å hale Northug tilbake på land.

- Det kunne vært med livet som innsats. Dette er den ubehagelige delen av å være foreldre til slike typer, sier pappa John i ettertid.

Ekstremt vinnerinstinkt
Northug innrømmer at eget vinnerinstinkt kan bli for ekstremt.

- Vi hadde med oss for mye sikkerhetstiltak med foreldre og management på den broen. Hadde det bare vært meg og guttene, altså de ufornuftige, så hadde vi hoppet. Vi skal ta det igjen, vi får bare være litt mer stille i gangene, sier Northug i kveldens episode.

Se Sirkus Northug på TV 2 i kveld kl. 20.00!