Anelka ble historisk i seksmåls-thriller

WBA-spissen ble den niende som scorer for seks ulike Premier League klubber - og den første fra utenfor de britiske øyer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham-West Bromwich 3-3

I sommer signerte Nicolas Anelka for WBA, og samtidig for sin sjette Premier League-klubb i karrieren. 

Klubbnomaden har tidligere vært en del av både Arsenals, Liverpools, Manchester Citys, Boltons og Chelseas Premier League-tropper, og scoret mål for dem alle. 

Tidligere i sesongen ble det rapportert at Anelka vurderte å legge opp etter et dødsfall i hans nære vennekrets, men nå er han tilbake i full aksjon for WBA. 

Ketchup-effekt

Han måtte vente nesten et halvt år før han scoret sitt første mål i den blå- og hvitstripete trøya - men etter 40 minutter i bortekampen mot West Ham var ventetiden over.

På stillingen 0-1 ble franskmannen ble spilt gjennom og kom alene mot Jussi Jääskeläinen. Da viste 34-åringen hvorfor han har scoret så mange mål i karrieren og iskaldt chippet ballen forbi den finske sisteskansen.

Se det historiske målet i videovinduet øverst i saken.

Han er med det en av kun ni spillere som har klart bragden å score for seks ulike Premier League-klubber, og ettersom alle de åtte andre kommer fra Storbritannia eller Irland er franskmannen nå den første spilleren fra en nasjon utenfor de britiske øyer som når denne milepælen. 

Etter at det var gjort løsnet det virkelig for den tidligere landslagsspissen. På overtid plukket han opp en løs ball inne i West Hams straffeområde og puttet inn 2-1.

Det var likevel ikke nok i det som utviklet seg til å bli en ellevill kamp på Boleyn Ground.

Joe Cole hadde gitt hjemmelaget ledelsen etter fire minutter, før altså Anelka snudde kampen på tampen av førsteomgang.

West Ham snudde igjen

I andre omgang var det West Hams tur å snu kampen på bare to minutter, gjennom et Modibo Maïga-skudd som Ben Foster burde tatt og en typisk krigerscoring av Kevin Nolan.

Sam Allardyce blåste imidlertid ikke de velkjente West Ham-boblene lenge for bare to minutter senere utlignet stjerneskuddet Saido Berahino til 3-3.

Flere mål ble det ikke til tross for flere store sjanser, deriblant et frispark fra siste målscorer som sang i treverket bak en utspilte Jääskeläinen.

Ett poeng kan være to for lite for en presset Sam Allardyce, som er den eneste manageren i en klubb blant de seks bunnlagene som fortsatt har jobben etter sesongstart.

Se alle høydepunkter

Eksklusiv liste  

I fjor forsøkte landsmannen Louis Saha å nå den samme milepælen, da han etter opphold i Newcastle, Fulham, Manchester United, Everton og Tottenham prøvde seg i Sunderlands farger, men en målløs sesong gjorde at spissen aldri fikk æren av å bli historisk i denne sammenheng.