Søskenparet Kleiva ga seertopp

«Dokument 2» fikk seerrekord med film om Magnar (73) og Oddny (70) som har drevet familiegården på gamlemåten i over et halvt århundre.

«Dokument 2» satte sesongens seerrekord andre juledag med historien om det hardtarbeidende og krokryggede søskenparet Magnar (73) og Oddny Kleiva (70) som har drevet familiegården i 56 år.

634.000 TV-seere benket seg ned foran skjermen for å se «Søsken til evig tid» torsdag kveld.

Se en reportasje om søskenparet Kleiva fra «Lørdagsmagasinet» ovenfor!

– Overveldet

Filmskaper Frode Fimland er mildt sagt overrasket over de gode seertallene.

– Det er langt over de rundt 300.000 jeg forventet. Jeg ville vel vært skuffet hvis det var under 300.000, men mer enn det doble, det hadde jeg aldri trodd, sier han tredje juledag.

TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl forteller at han setter stor pris på at nettopp denne dokumentaren har nådd ut til det norske folk.

– Vi er overveldet over at så mange ønsket å se denne varme og poetiske dokumentaren på TV 2 i går, sier han til tv2.no.

– Filmen setter rekord etter rekord. Ikke bare er det den mest sette kinodokumentaren siden 2007, det er også årets best sette «Dokument 2». Den  ligger også an til å bli den tredje mest sette «Dokument 2» i programmets historie, fortsetter han.

 Ble publikums favoritt

I høst ble filmen om Kleiva-søskenparet kåret til publikums favoritt under Bergen Internasjonale filmfestival.

– Det er mye stas med dette, sa Magnar til TV 2 den gang.

– Jeg trodde ikke det ble så mye. Filmen er godt mottatt alle plasser, fortsatte han.

Programsjef for Bergen Internasjonale Filmfestival, Tor Fosse, mener at filmen har blitt en suksess

– Det er rett og slett vårt behov for å koble av og meditere. I en oppjaget hverdag så trenger vi noe som kobler oss ut, og denne filmen, «Søsken til evig tid», er jo i tillegg også en film som tar deg med tilbake til røttene dine, til oldefedrene og besteforeldrene, har han tidligere uttalt.

KROKRYGGEDE SØSKEN: Magnar og Oddny Kleiva har begge arvet morens ryggplager og den karakteristiske krokryggen de nå er kjent for. FOTO: Vegard Fimland
KROKRYGGEDE SØSKEN: Magnar og Oddny Kleiva har begge arvet morens ryggplager og den karakteristiske krokryggen de nå er kjent for. FOTO: Vegard Fimland

Se «Søsken til evig tid» på TV 2 Sumo (krever abonnement).