Slik var Tones hektiske år

Dommer i «Idol», egen dokumentarserie, deltaker i svenske «Grand Prix», brudd, ny kjæreste og graviditet. 2013 har vært hektisk for Tone Damli Aaberge (25). 

Tone (25)  Damli Aaberge kan se tilbake på et innholdsrikt år. Hun har vært dommer i «Idol», stjerne i sin egen dokumentarserie, deltaker i svenske «Grand Prix» og klesdesigner. I tillegg har hun fått mye oppmerksomhet for sitt privatliv, etter at det i løpet av året har kommet nyheter om både brudd, ny kjæreste og graviditet.

Se vår oppsummering av Tones år her!

Egen dokumentarserie

Året startet med at dokumentarserien «Tone» hadde premiere på TV 2 i januar. Fra april 2012 til februar 2013 fulgte TV-kameraene Tone og hennes nære krets både på jobb og privat. Resultatet ble en dokumentarserie på seks episoder hvor seerne fikk et innblikk i hennes travle liv. 

– I starten var det merkelig å ha TV-teamet hengende på slep over alt, men jeg ble ganske raskt komfortabel og vant til det. Jeg glemte faktisk etterhvert at de var der, sa Tone før premieren

Nederst i saken kan du se alle episodene av «Tone».

På førpremieren dukket Tone opp sammen med kjæresten Aksel Hennie. Tone kunne fortelle at hun selv var nervøs, mens Aksel var helt rolig

– Jeg gleder meg veldig. Jeg kjenner kjæresten min, vet hvem hun er og er stolt av henne. Forhåpentligvis får folk se noe av det fine jeg får se hver dag, sa Aksel. 

Se paret på rød løper på vei inn til førpremieren:

Dommer i «Idol»

I 2013 var det ti år siden «Idol» først gikk på skjermen i Norge, og det ble feiret med en jubileumssesong. Tone kom som kjent på andreplass i sangkonkurransen i 2005, og fem år senere var hun tilbake - denne gangen som dommer. Sammen med Kurt Nilsen,  Esben Selvig og Gunnar Greve Pettersen skulle hun finne Norges nye superstjerne.

 – Jeg gleder meg som et lite barn, dette skal bli så gøy! Jeg skal innrømme at jeg har vært rimelig lysten på den rollen en god stund allerede, jeg har jo sett alt av talentshow, og da er jo «Idol» selvsagt favoritten, sa Tone til tv2.no da det ble klart at hun var en av årets dommere.

Tone ble imponert av flere av deltakerne i audition-runden, og særlig Maria Gangdal Gunnarskog (18) fikk fram Tones smil. 

– Jeg ble forelska, jeg. I deg! Du er noe av det nydeligste jeg har sett og hørt, mente hun etter å ha hørt 18-åringen fremføre Celine Dions «I'm your lady».

Se video av opptredenen som sjarmerte Tone i senk: 

Deltok i svenske «Grand Prix»

Samtidig som Tone var fullt opptatt med dommerrollen i «Idol», deltok hun i den svenske «Eurovison Song Contest». Hun fremførte sangen «Hello Goodbye» sammen med svenske Erik Segerstedt i den andre delfinalen i Göteborg. Her gikk duoen videre til andresjansen. I andresjansen klarte derimot ikke Tone og Erik å kvalifisere seg videre til finalen

I etterkant av delfinalen fikk Tone mye oppmerksomhet for at hun ble fotografert kyssende på deltakeren Sean Banan. Da hun gjestet «God morgen Norge» rødmet hun da programlederen dro fram avisen med kyssebildet.

Se Tone fortelle om kysset i «God morgen Norge»:

Klesdesigner

I år fikk også Tone prøve seg som klesdesigner. Hun inngikk et samarbeid med det danske merket Designers Remix, og fikk muligheten til å designe sin egen drømmegarderobe.

Kleskolleksjonens 35 ulike plagg kom i salg i februar. Den besto av alt fra blazere til silkekjoler, strikkegensere, militærjakker, dongerishortser og blondekjoler. 

Til tv2.no delte hun sitt beste stylingtips i forbindelse med lanseringen av kleskolleksjonen:

– Komfort og lek. Bli gjerne inspirert av motemagasiner, blogger og lignende, men finn det som passer for deg, kroppen din og humøret ditt, var Tones tips.

EGET DESIGN: Tone var også modell for plaggene hun hadde designet selv. Foto: TV 2
EGET DESIGN: Tone var også modell for plaggene hun hadde designet selv. Foto: TV 2

Brudd med Aksel Hennie

I februar ble det klart at Tone og Aksel Hennie hadde gått fra hverandre, og at bryllupet var avlyst. Paret hadde vært sammen siden 2009 og forlovet seg sommeren 2012 i Paris. Bryllupet skulle stå på Sicilia i august 2013.

Bruddryktene startet for fullt da Tone skjulte hånden som manglet forlovelsesring under en «Idol»-sending. 

Det var massiv presseoppmerksomhet rundt paret etter at ryktene begynte å spre seg. Tone hyret til og med en advokat for å få stoppet rykteflommen som hadde sin opprinnelse på en blogg. Blogginnlegget spredte negative rykter om flere navngitte, norske kjendiser, deriblant Tone. 

Verken Tone eller Aksel ville over lengre tid ikke kommentere saken, men da hun gjestet «Senkveld» i mai, snakket hun ut om bruddet.

Se Tone snakke om bruddet på «Senkveld»:

Rykter om ny kjæreste

I løpet av sommeren gikk det rykter om at lykken smilte til Tone igjen, og at hun hadde falt for tidligere rallykjører, fallskjermhopper og millionærarving Markus Foss (31) fra Bærum

Da Tone gjestet «Sommertid» i august, rødmet hun da hun ble spurt om hun hadde fått seg ny kjæreste.

Se video av intervjuet i «Sommertid»:

Viste seg offentlig

I november var Tone gjest på Se og Hørs Kjendisgalla. Der viste hun seg for første gang offentlig sammen med sin nye kjæreste Markus Foss. På Kjendisgallaen ble Tone kåret til best kledde kvinnelige kjendis

Se video av Tone og Markus på den røde løperen:

Gravid med Markus

Kort tid etter  ble det klart at Tone venter barn med Markus

– Tone Damli er gravid, og hvis alt går som det skal, blir hun og Markus foreldre på vårparten 2014, skrev manager David Eriksen i pressemeldingen.

På Facebook avslørte Tone at de venter en jente sammen

Paret ville ikke uttale seg til noen medier etter at nyheten om graviditeten kom, men da de var på vei til London ble de overrasket av «God kveld Norge».

Se Tone snakke om mammanyheten her:

Snakket ut hos «Else» 

Det var Else Kåss Furuseth som fikk den første praten med Tone etter at graviditetsnyheten kom. I talkshowet «Else» fortalte Tone at hun ble kjent med Markus da hun deltok i «Idol» som 17-åring og at hun falt for han allerede da. 

– Jeg har funnet meg en fyr som er ekstremt snill. Vakker. Han er en rabagast, sa Tone.

Se video av intervjuet hos «Else»:

Tv2.no har vært i kontakt med Tones manager David Eriksen for en kommentar. Han skriver i en SMS at Tone nå har tatt ferie, og at hun takker nei til alle henvendelser.

Her kan du se alle episodene av «Tone»: