Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under julegudstjeneste i Uvdal kirke julaften.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under julegudstjeneste i Uvdal kirke julaften. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Kronprinsen feirer jul med svigermor

Kronprinsparet feirer jul på hytta i Uvdal.

Uvdal (NTB): Kronprinsparet innledet høytiden med gudstjeneste i Uvdal kirke julaften.

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, sier følgende:

- Når Kronprinsparet har valgt Uvdal, tror jeg det er på grunn av freden og roen de finner der. Det krever også mindre forberedelser og pynting.

Gudstjenesten kom litt sent i gang, etter at presten ble forsinket på vei til kirken på grunn av en brøytebil. Da sogneprest Erik Haualand i Nore og Uvdal kunne ta fatt på dagens program rundt ti minutter etter planen, fikk menigheten og de kongelige gjestene servert en tradisjonell julegudstjeneste.

Foruten kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og de tre barna, var også kronprinsessens mor, Marit Tjessem, med i det kongelige følget.

- Mette-Marit er jo ennå ikke restituert etter operasjonen i nakken, og da kan det være godt å få litt hjelp og selskap av mamma i det daglige, sier Totland.

Les Kongebloggen her

Haualands preken handlet naturlig nok om juleevangeliet og om Jesu fødsel i Betlehem for over 2000 år siden. Det ble også sunget julesanger i Uvdal kirke denne ettermiddagen; på programmet sto blant annet «Deilig er jorden», «Det lyser i stille grender» og «Jeg er så glad hver julekveld». (©NTB)

Mer innhold fra TV 2