VENTER: Problemer på Norwegians Dreamliner-fly gjør at Mathias Ogre og kjæresten Malin må feire julaften ombord på flyet. FOTO: PRIVAT.
VENTER: Problemer på Norwegians Dreamliner-fly gjør at Mathias Ogre og kjæresten Malin må feire julaften ombord på flyet. FOTO: PRIVAT.

Julaften ødelagt for Mathias og 146 andre Norwegian-passasjerer

For første gang feirer Mathias(24) jul uten foreldrene. –  Det er jo litt trist, sier studenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dreamliner-flyene til Norwegian fortsetter å skape hodebry for både selskapet og passasjerene.

Nye tekniske problemer har forplantet seg og forårsaket store forsinkelser. Ifølge danske check-in.dk er totalt 1500 passasjerer rammet.

Minst 147 passasjerer må nå feire julaften over Atlanterhavet. 

En av passasjerene som går glipp av julaften med familien, er 24 år gamle Mathias Ogre fra Fredrikstad. Han har nettopp vært med kjæresten Malin Gjerdsbakk Audsen og hennes familie på cruise i Karibien 

–Det er jo litt trist. Det er faktisk den første gangen jeg må feire jul uten familien min, sier han til TV 2. 

Strandet i Florida

Lille julaften ble det kjent at to av Norwegians tre Dreamliner fly sto parkert på bakken i Fort Lauderdale med tekniske problemer og kraftige forsinkelser. Flyene skulle til Stockholm og København. Et av flyene rakk å ta av fra flyplassen før det senere måtte returnere og lande. 

Kl. 21.30 skulle et Dreamliner-fly av med destinasjon Oslo, men forsinkelser gjør at flyet vil lette tidligst kl. 06.30 lokal tid. Norwegian opplyser til TV 2 at dette flyet skal ha med seg 147 passasjerer.  

For passasjerene betyr det at julaften må feires i lufta over Atlanterhavet. 

– Om alt går etter planen nå, så vil jeg være hjemme i Fredrikstad tidlig ved 03-tiden norsk tid natt til første juledag, sier studenten på telefon fra Fort Lauderdale. 

Selv om julaften går i vasken, prøver Mathias og reisefølge å holde motet oppe. 

– Moren min tar det verre enn meg. Det er tross alt ikke det verste stedet å være, sier han. 

Legger seg flate

Juleferiekaoset i Florida føyer seg inn i rekken av Dreamliner-problemer, men Norwegian sier at de fortsatt er fornøyd med flyene. 

– Vi har fortsatt tiltro til Dreamliner-flyene. At det skjer akkurat nå er ekstra trist. Det er helt tilfeldig at dette har skjedd samtidig. I lengre tid nå har Dreamlinerne stort sett gått på rute, sier Astrid Gaustad Manninon til TV 2. 

– Kan passasjerer av Norwegian stole på Dreamliner-flyene?

– Ja, det mener vi absolutt at de kan.

Norwegian sier de ikke har tall som viser hvor mange timer Dreamliner-flyene har vært forsinket siden anskaffelsen.

De har heller ikke oversikt over hvor mye penger som har blitt utbetalt i kompensasjoner og erstatninger til passasjerene. 

Norwegian sier at de har prøvd å booke om passasjerer, men julerushet ut av USA gjør at det er få flyseter tilgjengelig. 

– Dette er virkelig ikke godt nok, men vi jobber på spreng. Det er synd på de som sitter og er frustrerte på grunn av dette. Vi beklager på det sterkeste og jobber på spreng for å få alle passasjerende hjem så fort som mulig.