Abdi og Leyla ble stående igjen på stasjonen, mens barna da skulle reise med til Lillehammer var på toget. (Foto: Privat).
Abdi og Leyla ble stående igjen på stasjonen, mens barna da skulle reise med til Lillehammer var på toget. (Foto: Privat).

Toget kjørte fra mor og far mens datter (1) og niese (6) var om bord

Heldigvis fikk søsteren kastet seg på toget, mens Abdi og kona sto igjen på stasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abdi Ahmed fikk en dramatisk start på juleferien fredag ettermiddag. Han og kona Leyla Ali skulle ta toget fra Drammen til Lillehammer for å besøke familien, sammen med deres ett år gamle datter og Abdis seks år gamle niese.

– Vi kom tidlig til stasjonen, men det var mange som skulle inn og vi var de siste som skulle om bord. Søsteren min hjalp oss med barnevognen, men da vi skulle hente resten av bagasjen på perrongen, lukket dørene seg, sier Abdi til TV 2.

– Skal ikke skje

Søsteren fikk kastet seg om bord, mens barnevognen ble trykket inn av døren. Deretter gikk toget fra stasjonen, mens Abdi og kona sto igjen.

– Heldigvis klarte søsteren min å kaste seg om bord. Hadde hun ikke klart det hadde barna vært alene på toget.

Han mener konduktøren må ha sett at de holdt på å laste om bord bagasjen.

– Sånt skal ikke skje, sier Abdi.

Gjenforent i Asker

Leyla og Abdi ble etter hvert gjenforent med datteren og niesen Sowda. (Foto: Privat)
Leyla og Abdi ble etter hvert gjenforent med datteren og niesen Sowda. (Foto: Privat)

Abdi og Leyla tok kontakt med skranken på togstasjonen, og fikk etter hvert avtalt at søsteren skulle gå av toget i Asker sammen med barna, mens Abdi og kona skulle ta toget dit.

– Søsteren min ringte underveis, og jeg fikk snakke med konduktøren, men han sa bare at han ikke hadde tid til dette, og at det ikke var hans sak, forteller Abdi.

På stasjonen i Asker skulle familien bli møtt av en kundeveileder, men da de kom frem og ble gjenforent, var det ingen fra NSB å se.

– Det kom en etter hvert, men han hadde ikke hørt noe om saken. Vi fikk etter hvert booket nye billetter til Lillehammer, og til søsteren min som måtte tilbake til Drammen.

Familien kom seg til slutt i samlet flokk til Lillehammer, etter en brå og ekkel start på juleferien.

NSB beklager

Pressevakt i NSB, Gina Scholz, hadde ikke hørt om hendelsen da TV 2 tok kontakt fredag kveld. Hun presiserer likevel at de tar slike hendelsen på alvor.

Pressevakt i NSB, Gina Scholz.
Pressevakt i NSB, Gina Scholz.

– Vi beklager at de reisende fikk en ubehagelig opplevelse med oss, vi skjønner godt at dette opplevdes som skremmende. 

Scholz oppfordrer familien til å sende en fyldig tilbakemelding, slik at NSB kan gå gjennom hendelsen og ta lærdom av den. I tillegg vil de vurdere en eventuell kompensasjon til familien. 

– Tilbakemeldinger er viktig, på den måten kan vi gå gjennom hendelsen og se på dette opp mot våre rutiner.