SIGNERTE: Vidar Örn Kjartansson skrev under for Vålerenga fredag formiddag. FOTO: vif-fotball.no
SIGNERTE: Vidar Örn Kjartansson skrev under for Vålerenga fredag formiddag. FOTO: vif-fotball.no

Islandsk spiss signerte for VIF: – Han er en målsnik

Vidar Örn Kjartansson bytter ut den islandske ligaen med Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 meldte torsdag at Fylkir og Vålerenga var enige om en overgang for spissen Vidar Örn Kjartansson.

23-åringen, som ble toppscorer i den islandske ligaen med 13 mål på 22 seriekamper denne sesongen, dro til Oslo torsdag morgen for å bli enig med VIF.

Fredag formiddag bekrefter klubben i en pressemelding at overgangen er i orden.

Scoret hat trick
– Jobben min er å score mål. Som spiss er jeg god i boksen og flink til å finne rom. Men like viktig er det å være en spiller som skaper rom og muligheter for andre på laget. Jeg håper å kunne bidra med både mål og assists i Vålerenga. Jeg håper å kunne bidra til at klubben kommer seg oppover på tabellen neste år der Vålerenga hører hjemme, sier Kjartansson til VIFs hjemmeside.

Islendingen besøkte Oslo-klubben tidligere i høst og scoret blant annet hat trick i en treningskamp mot 3. divisjonsklubben Hauerseter.

– Vi kan alltid ønske oss mer penger, men dette er en avtale vi er fornøyd med, sier Fylkir-leder Thorvald Arnason til TV 2.

Børven-type
Islendingen beskrives som en teknisk spiller som er god i boksen, og en type som på mange måter likner på Torgeir Børven. TV 2 skrev i helgen at spissen er nær en avtale med nederlandske Twente. 

–  Vi er veldig fornøyd med å få på plass Vidar. Han er en skikkelig målsnik. En ung, spennende spiller som passer bra i den profilen vi har. Han gjorde et veldig godt inntrykk når han var her i høst, og er på mange måter veldig lik Torgeir. Nå må vi bare gi han litt tid til å tilpasse seg en ny hverdag i Tippeligaen, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

– Vidar er en slu spiss som er god både feilvendt og rettvendt. Han er fotballklok og vanskelig å få tak på. Han er bedre enn Holmbert Fridjonsson (Fram Rejkjavik-spiss som nylig ble solgt til Celtic), sier Endre Brenne, tidligere lagkamerat med Kjartansson i Selfoss, til TV 2.