SITTER GODT I DET: Josep Guardiola, Jose Mourinho, Marcello Lippi og Harry Redknapp figurerer alle på listen over verdens best betalte trenere. FOTO: Montasje NTB scanpix.
SITTER GODT I DET: Josep Guardiola, Jose Mourinho, Marcello Lippi og Harry Redknapp figurerer alle på listen over verdens best betalte trenere. FOTO: Montasje NTB scanpix.

Dette er verdens 30 best betalte trenere

José Mourinho er ikke lenger den fotballtreneren som tjener mest. 

Det brasilianske revisjonsfirmaet Pluri Consultoria kommer hvert år med en oversikt over hvilke fotballtrenere og -managere som tjener best på yrket sitt.

I fjor var José Mourinho Real Madrid-trener og tjente ifølge oversikten 112,5 millioner kroner. Det var mest av samtlige. I år er han Chelsea-manager og skal ifølge den nylig fremlagte rapporten ha gått ned i lønn.

Portugiseren har likevel til salt i julegrøten med sine 84 millioner kroner i inntekt.

Guardiola på topp
Han er imidlertid ikke den som tjener best lenger. Tidligere Barcelona-trener Josep Guardiola får godt betalt av Bayern München for å komme ut av trenersabbaten.

Med 17 millioner euro, drøye 142 millioner kroner, er spanjolen den suverent best betalte fotballtreneren i verden.

Det er imidlertid engelsk fotball som betaler best av de store ligaene. Sju av de 23 klubbtrenerne på listen sogner til Premier League - eller Championship. 

QPR-sjef Harry Redknapp tjener 21 millioner kroner, og er nummer 26 på listen. Det er nesten like overraskende som at Sam Allardyce tjener like mye som Roy Hodgson på delt 13.plass.

Det er mye penger i enkelte klubber i kinesisk fotball, og styrtrike Guangzhou Evergrande har betalt godt for å lokke Marcello Lippi til Asia. Han er verdens tredje best betalte trener foran Arsenal-sjef Arsene Wenger.

Tjener mer
Gjennomsnittslønnen for topptrenerne er gått opp.

I fjor måtte man bare tjene 17,5 millioner kroner for å komme med blant de 30 best betalte. Denne gangen må man passere et snes millioner kroner for å komme med på listen.

Spanias suksessrike landslagssjef, Vicente Del Bosque, er sistemann som kommer med på listen, som består av 28 mann basert i Europa.