Høgmo utelukker Riise-comeback for Norge

Så lenge John Arne Riise har en avtale med et utenlandsk spillselskap, er han uaktuell for det norske landslaget.

Det sier Per-Mathias Høgmo dagen etter at John Arne Riise uttalte til TV 2 at det frister med et comeback på det norske landslaget.

– Comeback på landslaget er ikke noe tema så lenge han har den avtalen (med spillselskapet Betsson). Så enkelt er det, sier Høgmo til TV 2.

Landslagssjefen forteller at han har snakket med Riise den siste tiden, men hevder mulig landslagsspill ikke var et av temaene.

– Er det ikke fristende å ta ham ut hvis han fortsetter å spille bra i Premier League?

– Det er som det er. Det er selvfølgelig veldig gledelig at han er tilbake på laget, men jeg har ikke vurdert om det er dumt eller ikke at jeg ikke kan benytte meg av hans ferdigheter, svarer Høgmo.

Riise er Høgmo-fan
Han står med fire kamper uten seier siden han tok over for Egil Olsen etter 0-2-tapet hjemme mot Sveits. Under Høgmo har høyrebente Tom Høgli startet på venstresiden i forsvaret i alle fire kampene.

– Jeg har alltid vært fan av Per-Mathias Høgmo, det har jeg aldri lagt skjul på, sa Riise til TV 2 tirsdag.

SIER NEI TIL RIISE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo. FOTO: Scanpix
SIER NEI TIL RIISE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo. FOTO: Scanpix

Samtidig gjorde han det klart at det er uaktuelt å avslutte Betsson-avtalen selv om det betyr et kontant avslag på alle frierer på overfor NFF og landslagsledelsen. Det er Riise også klar over.

– Jeg kommer ikke til å si opp Betsson-avtalen. Skal det bli aktuelt, må noe gjøres der. Da kan jeg heller ta en prat da, men det er klart, å spille for Høgmo har jeg alltid hatt lyst til, sa 33-åringen, som hadde Høgmo som trener på U21-nivå. 

Trakk seg etter kritikk
6. mai sendte Riise ut en pressemelding hvor han gjorde det klart at han gir seg på landslaget med umiddelbar virkning. Han skrev at grunnen var den store belastningen kombinasjonen av klubbfotball og landslagsfotball gir.

En uke i forveien hadde Fulham-backen snakket ut på TV 2 om hvordan han følte det var å bli forbigått av Tarik Elyounoussi som visekaptein for Norge.

Han hevdet samtidig at det var kun han selv og Brede Hangeland som snakket på banen i den norske landslagstroppen. Én måned senere signerte Riise en avtale med spillselskapet Betsson.

– Han har satt seg selv på sidelinjen i forhold til norsk fotball. Han vet at dette er uforenelig med de verdiene og det vi står for, sa fotballpresident Yngve Hallén til TV 2 da. 

PS! Høgmo sier til TV 2 at støtteapparetet for 2014 vil bli klart i løpet av kort tid, og sier det «ikke blir store overraskelser».