KLÆR PÅ AUKSJON: Mette Marit solgte blant annet en kåpe for over 5000 kroner. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix og skjermdump
KLÆR PÅ AUKSJON: Mette Marit solgte blant annet en kåpe for over 5000 kroner. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix og skjermdump

Mette-Marit solgte klær for 30.000 kroner 

Interessen var overveldende da kronprinsesse Mette-Marit la ut 23 plagg og fottøy for salg til inntekt for Miljøagentene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For en drøy uke siden startet budrundene på bloppis.no, der kronprinsesse Mette-Marit hadde lagt ut bilder av skjørt, kåper, bluser og fottøy. NTB får opplyst at det kom inn rundt 500 bud, og at plagget som dro inn mest penger, var en kåpe. Den gikk for 5.500 kroner. 

Salget fikk drahjelp av internasjonal oppmerksomhet rundt kronprinsessens miljøengasjement. Kjøperne inkluderer personer fra Sverige, Spania, Finland og Tyskland, i tillegg til Norge. Trafikken på nettsiden bloppis.no gikk opp 70 prosent den uka det var kongelig salg. 

– Går foran med et godt eksempel

I alt er det kommet inn litt over 30.000 kroner til Miljøagentene. Det er 12.000 kroner mer enn da kronprinsessen solgte plagg på samme måte i fjor. 

– Jeg synes det er flott at kronprinsesse Mette-Marit går foran med et godt eksempel og selger sine brukte klær og sko på nettauksjon – til inntekt for Miljøagentene, der prinsesse Ingrid Alexandra er aktiv, sier TV 2 sin kongehusekspert Kjell Arne Totland. 

– Det er klart at 30 000 er mye penger som kommer godt med i organisasjonens arbeid. Men inntektene hadde nok blitt enda høyere hvis det dreide seg om plagg og sko av nyere dato. Folk har nok kjøpt tingene mest på grunn av ga deres proveniens, sier Totland. 

Går i Dianas fotspor

– Det forundrer meg ikke at det var den mørke kåpen som gikk for høyest pris. Den var auksjonens beste og mest tidsriktige kjøp. Jeg håper vi får se mer av dette fra kronprinsessens side. Her går hun jo bokstavelig talt i avdøde prinsesse Dianas fotspor. Vi husker jo alle at hun solgte en hel rekke av sine aftenkjoler på auksjon til inntekt for veldedighet ikke så lenge før hun i 1997 gikk bort i bilulykken i Paris, sier Totland. 

Les også på kongebloggen: Mette-Marits engasjement vekker oppsikt i utlandet 

(©NTB/TV 2)