RABALDER: Etter at  Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen la ut dette bildet på bildedelingstjenesten Instagram, ble det oppstyr. Nå sier bloggeren at hun aldri ville gjort det samme igjen.
RABALDER: Etter at  Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen la ut dette bildet på bildedelingstjenesten Instagram, ble det oppstyr. Nå sier bloggeren at hun aldri ville gjort det samme igjen.

Fotballfrue angrer på babymagebildet

– Uansett hva jeg gjør, er det feil. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige tirsdag ble Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen mamma for første gang.

Fire dager etter fødselen la hun ut et bilde av seg selv i undertøyet, og få andre Instagram-bilder har fått så mange reaksjoner og skapt så mye rabalder.

Babymagebildet er blitt diskutert verden over.

I en kommentar på sin Facebook-side skriver Berg Eriksen nå at hun ikke ville lagt ut bildet, hvis hun kunne spole tiden tilbake.

«Jeg synes det er synd at noen tror det er et pr-stunt, for om jeg kunne gjort dette om igjen, hadde jeg ikke postet det», skriver hun.

Og:

«Det har vært så mye styr og jeg har hatt mobilen av i over 1 uke. Men for all del, jeg føler likevel at jeg har fått fram poenget mitt, uansett hva jeg gjør er det jo feil. Jeg så feil ut da jeg var gravid, før graviditeten og nå etter», skriver hun.

Ville motbevise kritikerne

 Denne uka gjestet Caroline det populære programmet «Good Morning America», hvor hun sa at hun ønsket å vise at kroppen hennes kunne bli slik den var før graviditeten.

BOKLANSERING: Caroline poserer under lanseringen av boka «Fotballfrues dagbok».
BOKLANSERING: Caroline poserer under lanseringen av boka «Fotballfrues dagbok».

– Under graviditeten var det mange som sa til meg at kroppen min aldri ville bli den samme. Jeg ville vise at det ikke er helt slik, sa hun.

Ifølge Blogglisten.no har totaltrafikken til Fotballfrue.no gått opp med rundt 100 000 på ei uke.

Kroppspress og selvbilder

Blogger Suzanne Aabel ble provosert av bildet, og skrev at det fikk henne selv til å føle seg feit:

– Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født for fire dager siden og publisert et bilde (...) i en sexy rosa liten bunny-BH og ei lita truse med matchende kant, skrev Aabel.

Mange hev seg på debatten. Fotballfruen har blitt kalt både unormal, ekkel og usunn. Mange mener at en veltrent mage rett etter fødsel kan forsterke både kroppspress og true selvbildet til kvinner med mer gjennomsnittlige kropper.

Debatten kan synes å ha fått to leire. De som provoseres, og de som mener ergrelsen bunner i misunnelse.

– Er man populær og ser dritbra ut får man stygge kommentarer, enten av sjalusi, eller bare fordi folk er gjennomførte drittsekker. Men mobbing er faktisk ulovlig i Norge, og at noen våger å kommentere andres kropp og mammarolle fire dager etter en fødsel, er for meg helt uforståelig, skriver Petter Fredriksen som svar til Aabels blogginnlegg.

Den ene halvdelen av Karpe Diem, Chirag, reagerer også på ordbruken i kritikken av Fotballfrue.

«Tenker ingen av dere jenter på at dere painer og mobber en mor fire (!!) dager etter hun har båret frem og født et barn? DET er usexy» skriver han på Twitter.

«Strekkmerker kan forekomme i hjernen også» skriver skuespiller og skribent Svein Henriksen under innlegget som heter «Kvinner som hater kvinner».

– Det er faktisk ikke bare menn som hater kvinner. Kvinner som hater kvinner finnes også. Men fotballfrue hater ingen, hun tar vare på sin egen kropp, tar bildet av den og legger den ut på nettet. Per definisjon er hun en dårlig og egoistisk mor som skal tas hardt. Jeg kunne være fristet til å si at strekkmerker også kan forekomme i hjernen også, men det skal jeg ikke, skriver han i Bodonu.no.

Det mannlige forsvaret blir både ønsket velkomment og kritisert. Mange mener de ikke skjønner hvilket kroppspress kvinner lever under, og at bildet Fotballfrue la ut forsterker dette.