Rugland hjem uten NFL-kontrakt

Håvard Rugland fikk gode tilbakemeldinger, men som ventet ser Detroit Lions ut til å gå for David Akers ut sesongen.

29-åringen fra Ålgård i Rogaland kastet seg på første fly søndag etter å ha blitt oppringt av Lions-ledelsen.

Mandag var han i aksjon på NFL-klubbens treningsfelt sammen med to andre kickere for å prøvespille, men det holdt ikke til kontrakt for «Kickalicious».

Det bekrefter manager Kevin Skabo overfor NRK.

Reiser hjem
– Dette var et 24-timers prøvespill. Reglene sier at Detroit Lions ikke kan holde på spillere mer enn i 24 timer. Enten må de signere kontrakt slik at han kan bli lengre, eller så må de sende ham hjem. Håvard kommer hjem til Norge i løpet av et par dager, sier manager Kevin Skabo.

Veteranen David Akers (38) fikk foran sesongen jobben som kicker på laget, men i tiden som har gått har ikke veteranens spill svart til forventningene Lions hadde foran sesongen.

Denne sesongen har Akers bare truffet på 75 prosent av sparkene. Det hele toppet seg da Akers bommet på en field goal fra 31 yards mot Green Bay Packers torsdag.

Trio på prøvespill
Da bestemte Lions seg for å hente inn Rugland og to andre kickere, Justin Medlock og Olindo Mare.

Det er vanlig at man henter inn spillere på prøvespill én dag i uken i løpet av NFL-sesongen. Lions får på den måten tatt en ny titt på kickere som er ledige på markedet, samtidig som invitasjonen til prøvespill kan tolkes som et lite spark i baken til David Akers.

– For meg så er dette en ekstra mulighet til å få vist meg frem. Jeg er veldig glad for å få den sjansen, sa Rugland til TV 2 mandag.

Med prøvespillet er «Kickalicious» et lite skritt nærmere drømmen om NFL-kontrakt.