Legene sa at Adriana aldri ville kunne gå – nå er hun et stort tennistalent

Adriana (10) trener syv dager i uka og kan bli en stor tennisspiller. – Jeg vil bli topp 100 i verden, og så fortsette hvis jeg blir det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adriana var rundt ett år gammel da hun ble hentet i Kina av sine nye foreldre, Anders Bing og Gunhild Strømnes.

Hun bodde på barnehjem og veide halvparten av en normal ettåring. De kinesiske legene advarte foreldrene. De mente at hun hadde medfødte skader og aldri ville kunne bevege seg normalt.

LES OGSÅ: Grace ble kidnappet av sin egen far

Legene tok feil

Kort tid etter hjemkomsten til Norge oppdaget foreldrene at de kinesiske legene hadde tatt feil. Det var ingenting i veien med Adriana.

Tvert imot hadde hun en helt spesiell kroppskontroll. Hun lærte seg fort å både sitte og gå. Og hun beveget seg bemerkelsesverdig presist.

Men plutselig endret alt seg. Adrianas far ble syk. Han hadde vondt i nakken, og ble hasteoperert. Det gikk fryktelig galt, og han falt i koma og døde etter få dager.

– Det er et stort savn å plutselig bare være to, for vi var jo en treenighet, vi var jo jentene hans. Og plutselig er det bare jentene igjen, sier Gunhild.

Den lille familien ble redusert til to. Anders hadde ingen forsikring, og tilbake satt Gunhild og Adriana med savnet, og mye gjeld.

Historien til Adriana ble fortalt i reportasjemagasinet «Vårt lille land» onsdag. Se hele innslaget i videovinduet over artikkelen

Reddende engel

I flere år hadde Anders startet dagene på en kaffebar i Oslo. Det var flere som hadde samme morgenritual som ham, og det utviklet seg til å bli en fast gjeng som drakk kaffe sammen hver morgen. Ragnhild Plesner var en del av denne gjengen.

– Prosessen med å adoptere Adriana har vi fulgt rundt kaffebordet fra begynnelsen, til de dro og hentet henne og kom tilbake med et barn som de fikk høre ikke burde adopteres, burde være igjen, fordi det hadde skader. Men det ville jo aldri et øyeblikk falt Anders inn å ikke ta henne med. Han hadde forpliktet seg, han skulle ha med den ungen, og han elsket henne, sier Plesner.

Da Adrianas far døde hadde Plesner drukket kaffe med ham hver dag i flere år. Hun spurte seg selv om det var noe hun kunne bidra med for å hjelpe.

– Jeg kjenner henne egentlig ikke, jeg kan ikke gå inn og bidra med noe uten videre. Men så tenkte jeg at jeg kanskje kunne bidra til at hun fikk en fritidsinteresse, så jeg foreslo for Gunhild at kanskje hun hadde lyst til å begynne å ri eller spille tennis eller gå på teaterkurs eller what ever, prøve å finne noe hun tenner på, så dekker jeg det. Og så ble det tennis, sier hun.

Følg «Vårt lille land» på Facebook

– Kan bli en av de beste i Norge

Fra det øyeblikket Adriana kom på tennisbanen har hun kun ønsket én ting, og sjelden har en tennisracket ligget så naturlig i en liten hånd.

– Når jeg ser tennis på TV tenker jeg at jeg også står der på en måte, forteller Adriana.

– Hun lærer veldig fort, alt er veldig enkelt for henne. Og hun kommer alltid med et stort smil på trening, sier tennistrener Wojciech Gieras.

For Adriana har talent helt utenom det vanlige. Hun er på banen syv dager i uken, og trener Wojciech Gieras ser konturen av noe så uvanlig som en kommende norsk tennisstjerne.

– Jeg synes at hun har gode sjanser til å bli en av de beste i Norge først, og etterpå at hun prøver seg i Europa, sier trener Wojciech Gieras.

Adriana kan nå langt, men det koster penger å ha egen tennistrener. Nær 80.000 kroner i året, og det kan bli mer. Det skremmer ikke Ragnhild Plesner.

– Jeg hadde ikke tenkt at det skulle bli så mye, men når det først var som det var, så var det ikke noe å lure på, så jeg følger henne hele veien, sier hun.

– Vi trenger flere sponsorer

Adriana Strømnes Bing, tennistrener Wojciech Gieras og Ragnhild Plesner besøkte God morgen, Norge torsdag.

– Hun er både et balltalent og et arbeidstalent. Hun er flink, hun forstår hva vi gjør. Hun lærer seg ting veldig fort og hun er veldig avansert teknisk for å være ti år. Og det er veldig sjelden man treffer en som har så mye glede av å trene teknikk og fotarbeid og sånne ting, sier trener Wojciech Gieras.

Se hele første episode av «Vårt lille land» på TV 2 Sumo

Ragnhild Plesner forteller at hun ønsket å hjelpe til med noe etter at Adrianas far døde. Adrianas mor Gunhild hadde allerede tenkt at hun kanskje ville spille tennis, og hadde kjøpt en tennisracket.

– Det endte med at jeg betalte for lite grann, og så var det jo dette talentet som ble så tydelig, og da var det bare å stå på, sier Plesner.

– Så nå er du en slags sponsor sammen med moren?

– Gunhild tar en del av dette, men jeg bidrar også ganske mye. Men det er ikke nok i lengden, vi trenger flere sponsorer, så det er bare å melde seg, sier hun.

Målet til Adriana er klart.

– Jeg vil bli topp 100 i verden, og så fortsette hvis jeg blir det.

Se intervjuet med Adriana, Ragnhild Plesner og Wojciech Gieras: