TV 2 Play
Min konto

Slik lager du Cathrine Larsåsens vegetarfrikadeller

Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 300 g risottoris 4 dl hvitvin 8 dl varm kjøttkraft eller buljong 20 g smør 50 g finrevet parmesan 1 egg 200 gr mel 200 gr brødrasp/panko Hold kraften varm i en kasserolle. Varm en kjele og ha i risen. Rør rundt til risen er blank. Hell i vinen, rør om og kok til all vin er absorbert. Rør godt hele tiden, risotto må aldri koke tørr! Hell en øse av den varme kraften/buljongen i gryten. Rør godt om ofte. Når all kraften/buljongen er absorbert helles neste øse i, fortsett slik til til all kraften er absorbert. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Rør inn kaldt smør og parmesan når risottoen har fått perfekt konsistens. Avkjøl risottoen. Trill til passelige runde boller. Legg mel, sammenpisket egg og brødrasp/panko i hver sin skål. Paner bollene i først mel, så egg, og i brødrasp/panko til slutt. Friter på 160grader til de er gyldne. Salat: 1 spisskål 1 grønt eple 50 gr skåldede mandler 1 ss sennep 1 ss honning 5 dl rapsolje Finsnitt kål og riv epler. Bland sammen. Grovhakk mandler og bland inn. Pisk sammen sennep og honning, og spe inn litt og litt olje mens du pisker kraftig. Smak til vinaigretten med salt, pepper og sitronsaft.

Publisert 7 år siden