Abid Raja (36) er kjent som samfunnsdebattant og politiker for Venstre. Senere denne uken tar han med seg familien og flytter til India for å jobbe på den norske ambasaden. Men først tar han turen innom «Sommertid»-taket for å lære seg å lage indisk inspirert mat.

Stekt laks med Indisk tvist

700g laksefilet uten bein og skinn

deles i terninger 5x5 cm

Tre biter på et grillspyd

Nykværnet salt

3 ss soyaolje

2ss sennep (Fransk fin)

1ts ingefær

1 ts sukker

Bland alt sammen kaldt

Krydre laksespydene med salt, ha i olje i stekepannen og varm den godt. Laksen stekes 2 minutter på hver side. Pensle et tynt lag med sennepsblandingen på laksen, ta stekepannen til side og la laksen trekke 1 minutt på hver side.

Rød curry kokkosaus

4dl kokosmelk (tykk)

2,5dl fiskekraft (gjerne Jacobs)

2ts rød karri paste

1ts grønn chili (finhakket)

1ss løk (finhakket)

1ts Garam Masala

3ss soyaolje

3ss vårløk (finsnittet)

150g brekkbønner (delt i to og blanchert)

1ss fersk koriander (finsnittet)

Fres løk, garam masala, rød karri paste og grønn chili i varm soyaolje i ca 1 minutt. Ha i kokosmelken og fiskekraften, kok ned til 1/3 er igjen smak til med salt og ha i vårløk , koriander og brekkbønnenene like før servering. Ha sausen over fiskespydene.

Mynteyoghurt

2dl naturell Yoghurt (10% fett)

2ts mynte (finsnittet)

1ts honning

1ts hvitløkseddik

Bland alt og la den stå en time i kjøleskapet. Veldig godt og dyppe nanbrødet i.

Server gjerne nanbrød og ris til.