Forfatter Unni Lindell er kjent fo å ha en god penn og livelig fantasi når hun skriver bøkene sine, men når det kommer til kokkeferdigheter går det for det meste i Fjordland hurtigmat.

Derfor har vår «Sommertid»-kokk bestemt seg for å lære den populære krimforfatteren å lage ordentlig «Chiken tikka masala»

Chicken tikka masala

Saus:

3 stk tomater solmodnet, grovhakket ½ x ½ cm

3 stk hvitløksfedd, presset

½ løk, finhakket

1 stk rød chilli finhakket, med frø

2 ss finhakket frisk ingefær

1 ts gurkemeie

½ ts muskatblomme

½ ts muskatnøtt, malt

1 ts spisskumin

1 ts laurbærblad

2 ts paprikapulver

2 dl eplejuice

Bland alt dette, og kok i 30 minutter. Blendes så med en stavmikser, og kokes i 10 minutter.

2 dl fløte

2 dl yoghurt naturell (10% fett kokbar)

2 ss sitronsaft

4 ss finhakket koriander

1 ss sennep

200 g usaltede cashewnøtter

Ha i fløten i blandingen, og kok i 15 minutter. Tilsett 2 dl naturell yoghurt og kok i 10 minutter. Tilsett sitronsaft, fersk koriander og usaltede cashewnøtter.

Kyllingspyd:

800 g kyllingfilet med skinn (i grove biter, ca 4 x 4 cm)

Tre bitene på grillspyd og pensle med solsikkeolje. Krydre med salt og pepper og legg spydene på en varm grill. Grilles i 3 minutter på hver side.

Ha varm saus over kyllingspydene, eller ta bitene i sausen og kok opp. Denne gryten smaker enda bedre dagen etter.

Serveres med basmatiris og nanbrød.