Sukret og saltet ørret med pepperrotrømme og flatbrød

500g ørretfilet

150g grovt havsalt

150g sukker

Strø halvparten av saltet på en tallerken og strø halvparten av sukkeret over. Leg ørretfileten på. Strø resten av saltet over og sukkeret oppå der. La det stå i romtemperatur i 40 minutter.

Skyll sukker og salt godt av i kaldt vann. Fileten skal ligge i kaldt, rent vann i 5 minutter. Legg den på klede og tørk av vannet. Ørretfileten legges på stekebrett. Stekes i 7 minutter i forvarmet ovn på 100 grader. Tas ut og skjæres forsiktig i biter à 7 x 2cm. Denne kan serveres både varm og kald.

Pepperrotrømme:

3 dl sæterrømme

2 ts pepperrot, finrevet

1 ts nykvernet havsalt

Visp alt kraftig sammen, slik at den blir halvtykk.

Persilleolje:

100 g bladpersille

1 liter vann

1 ss grovt havsalt

3 dl solsikkeolje

Kok opp vann og salt. Tilsett bladpersillen og fosskok i 1 minutt. Ta bladene ut og legg dem kjapt i rennende vann i minimum 3 minutter. Legges på klede og press ut vannet. Fyll solsikkeoljen i en blender. Tilsett persilebladene i 3 omganger. La blenderen gå i 3 minutter på full hastighet. Blandingen kan brukes som den er, eller siles slik at den blir blank. Det beste er om oljen får stå over natten slik den er. Da får den en ekstra sterk grønnfarge.

Tilbehør:

Hjemmelaget flatbrød, rødløk i små biter, dillkvaster, litt frisésalat.