Frittata di cipolle, italiensk omelett med løk

Til 6 personer

6 gule løk

salt og pepper

ekstra jomfruolje

1 ss smør

6 egg

100 g revet parmesan

Slik gjør du det:

Snitt løken tynt i halvsirkler. Surr dem i olje og smør og tilsett om nødvendig litt grønnsakskraft. Når de er møre, ikke brune, tilsett eggene som er lett vispet med pepper og salt. Pensle en kakeform med olje eller smeltet smør og ha i røren. Strø med parmesanen og sett formen i stekeovnen på 180 grader i 20 minutter. Omeletten er ferdig når den begynner å ta farge.

Oppskriften er hentet fra den kommende boka til Klaus Hagerup og Bibbi Børresen «Lykke i Piemonte, En mat og vinreise» fra Aschehoug.

Tilbehør til omeletten

2 finnhakkede gode tomater

1 ts Maldonsalt

1 ss balsamico

Slik gjør du det:

Bland sammen og legg over omeletten når den er ferdig.

Det er også godt å legge på parmaskinke på omeletten.

Dessert

Til 4 personer

2 kurver jordbær

Jordbærene deles i to og fordeles i fire skåler. Hell 1 ½ dl Saracco Moscato d'asti (varenummer 32677) over bærene og server.

Andre oppskrifter fra tidligere program:

Slik lager du «Sommertid»-entrecôte

Oppskriften på «Sommertid»-sushi

Slik lager du «Sommertid»- kyllingspyd

Les alt om «Sommertid» på programmets egne hjemmesider.