Hallvard Flatland tar med seg laksefilet av ypperste kvalitet på taket hos Sommertid i kveld. Sammen med kokk Ole Jonny Eikefjord disker han opp med en lekker Salmalaks med mangosalat. Oppskriften er både enkel og forfriskende nå som sola skinner.

Prøv også oppskriften på sommerfrisk regnbueørret

Salmalaks med mangosalat

Salmalaks

Olje

Salt & Herbs – Mix for Fish fra Oliviers&Co

2 dl Creme Fraiche

ca. 1 ss revet frisk pepperrot

Sitron

Salt

Pepper

Ruccolasalat

Feldsalat

Cherrytomater

Agurk

1 chili

1 mango

Lime

Her får du også oppskriften på: Mah-Rukhs deilige hjemmelagde kokos-is

Slik gjør du

Del salmalaksen i porsjonsstykker. Drypp litt olje og fiskekrydder over og pakk hver bit inn i aluminiumsfolie. Grilles på middels varme ca. 10 min. Skrell pepperroten og riv den, evt. bruk ferdig revet pepperrot fra tube. Lag dressing ved å blande Creme Fraiche, revet pepperrot, salt og pepper. Press litt sitron over.

Skrell mangoen og del i terninger. Del chillien i to og fjern frøene. Finhakk chillien. Kutt salat, cherrytomater og agurk i biter og bland alt sammen. Press lime over tilslutt.

Server grillet laks med mangosalat og pepperrotdressing.