Mia Gundersen var første kjendiskokk ut i den fjerde sesongen av «Sommertid». På menyen sto en av sommernorges største favoritter, nemlig blåskjell.

Blåskjell med chilli og grønn karri:

(4 personer)

3 kg blåskjell

100 g smør

1 løk, finkuttet

2 røde chilli, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss grønn karripasta

2 dl hvitvin (tørr)

4 dl fløte

4 ss persilleblader, finhakket

Smelt smøri en stor kjele. Ha i løk, rød chilli, hvitløk og grønn karripasta. La det surre i 1 minutt, ha i hvithvin og kok i 1 minutt. Tilsett fløte og kok i 5 minutter.

Ha i blådskjellene og legg et lokk på kjelen og damp i 3 minutter på full styrke. Ta av lokket og rør forsiktig, sett på lokket igjen og kok i 1 minutt. (Du må se at blåskjellene har åpnet seg.)

Rør forsiktig inn persillebladene.

Serveres med godt brød. Dypp brødet i den gode sausen som ligger på bunnen.

Rå blåskjell med hvitvins -og champagnevinaigrette:

Hvitvinsvinaigrette:

Bruk en liten kniv til å åpne skjellene.

1/2 dl hvithvinseddik

1 ss finhakket sjalottløk

Litt nykvernet sort pepper

1 ts lime

1/2 sukker

Visp alt sammen. La stå i en halvtime. Hell litt over blåskjellene.

Champagnevinaigrette:

1 ts finhakket rød chilli, fjern frøkjernene og finhakkes

1 dl champagne

1 ts epleeddik

1ss finhakket sjarlottløk

1/2 ts sukker

1 ts finhakkede persilleblader

Bland epleeddik, chilli og løk. La det stå 1 time. Bland i champagne. Hell litt over blåskjellene.

Mattilsynet publiserer blåskjellvarselet hver fredag, sjekk varselet her.