I kveld har ukens fiskevinner med seg en 26 kilos kveite som skal bli til en deilig kveitesuppe.

Les også: Fisk og vinn tur til Alaska

Kveitesuppe

1 1/2 liter fiskekraft

11/2 liter fløte

300 g kveitefilet (uten skinn og bein)skjæres i ca 15 biter ala 20g

3ss smør

70 g sellerirot

70 g gulrøtter

40 g finhakket fennikel

1 finkuttet chilli

3 fedd finhakket hvitløk

50 g finstrimlet sukkererter

6 asparges, skrelt og kuttet i tre deler

2ss finhakket dill

2 ss sitronsaft

Nykvernet havsalt og sort pepper

Slik gjør du:

Bland fiskekraft og fløte i en stor kjele. Kok ned til halvparten. Fres hvitløk, chilli, sellerirot, gulrot, fennikel og asparges i smør i en kjele i 2 minutter.

Ha alt sammen over i kraften/fløten. Kok i 5 minutter. Legg i fisken og sukkerertene, la det trekke i 2 minutter.

Tilsett sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper.