Ukens vinner av fiskekonkurransen kommer til Sommertid-taket for å lage deilig suppe.

(En slags betasuppe med laks)

Ingredienser:

1 ½ liter fiskekraft

3 løk, kutt i langs og skjær i tynne skiver

1 laubærblad

3 ss smør

1 kg laksefilet kuttes i 5x5cm stykker

150 g poteter, skjæres i 2x2 cm terninger

150 g gulrot, skjæres i 2x2 cm terninger

150 g nykål, skjæres i 2x2 cm terninger

3 ss finhakket bladpersille

Salt og nykværnet pepper

Slik gjør du:

Fres løken i smøret i en stor kjele i ca. 2 minutter (stekes gyllen, ikke brun). Tilsett fiskekraft og laurbærblad og kok i 10 minutter. Ha i potet, gulrot og nykål og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Fisken saltes og la den stå i 5 minutter på benken så saltet trekkes inn. Legg fisken i gryten og la den stå og trekke i 4 minutter. Bland forsiktig inn bladpersillen.