Jordbærsuppe med creme fresche

Lag en sukkerlake av 2 dl vann og 200 g sukker. Kjøl den ned. Rensk 2 kurver jordbær og ha i en blender med sukkerlaken. Pisk opp en halv boks creme fresche og ha i en liten skje oppi suppen når den skal serveres.

Kokt hummer naturell med majones

10 liter vann

10 ss grovt havsalt

4 levende hummer

Kok opp vann og salt. Legg hummeren i vannet. Ta kjelen av platen og la hummeren ligge i vannet til de er avkjølt (ca 2 timer). Ta av huset. Ta ut paven. Alt kan spises utenom paven. Serveres med majones og godt brød og sitron.

Hjemmelaget majones

2 eggeplommer

1 ts sennep

3 ½ dl soyaolje

2 ss vann

2 ss eddik

1 ts sukker

2 ss sitronsaft

½ ts worcestersaus

Nykvernet salt og pepper

Pisk eggeplommer, sennep, sukker, sitron og worcestersaus lett sammen. Tilsett oljen litt og litt og pisk med en visp eller miksmaster. Blir den for tykk tilsett litt vann. Fortsett å piske olje, tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper.