Han mest sett bak en mikrofon med gitaren over skuldrene, men mandag står Jørn Hoel bak grillen i «Sommertid». Her skal han lage sin sommerfavoritt: Ytrefilet av Black Angus, New York Cut.

Slik lager du nordlendingens spesialitet (for 4 personer):

2 tykke skiver av ytrefilet, ca. 3-4 cm tykk

1 hermetikkboks med røkt paprika

3 hvitløkfedd

Olivenolje

Salt og pepper

Mens grillen varmes opp kan du lage tilbehøret (se nedenfor).

Grill kjøttet på ca. 300 grader. Først i ett minutt, så snur du kjøttet 180 grader. På den måten får du et rutet mønster i kjøttet. Når det er stekt i 2 minutter vender du stykket og steker på samme vis.

– Jeg liker at kjøttet er lite stekt, det smaker best da, er Hoels tips.

Ta kjøttet av grullen, og hell over olivenolje, salt og pepper. Det er viktig å la kjøttet hvile godt før du skjærer det i skiver.

Saus:

2 paprika fra boksen

3 hvitløksfedd

3 ss olivenolje

salt og pepper

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til det blir en fin saus. Legg den gjenværende paprikaen i en langpanne eller form og helle sausen over. Sett i ovnen/på grillen.

Når kjøttet er ferdig legges dette på tallerken, og sausen helles over.

Velbekomme!