I kveldens «Sommertid» er det fritert fisk på menyen. Programmets kokk Ole Jonny Eikefjord skal nemlig demonstrere hvordan man lager tempuralange med råmarinert salat som tilbehør.

Tempuralange med råmarinert salat

Du trenger:

600 g langefilet, skjær i 1 x 10 cm tykke strimler

100 g auberginer, skjær i 1 cm tykke skiver

250 g tempuramel

3 dl vann

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

2 liter solsikkeolje

Slik gjør du:

Visp mel, vann, salt og pepper sammen til en tykk røre. Varm solsikkeolje i en kjele til 160 C. Dypp fisken og auberginen i røren. Stekes i oljen i 1 minutt. Tas ut og legges på et klede eller papir for at oljen skal renne av.

Les også: Dette gjør «alle» feil når de griller fisk

Råmarinert nykål

Du trenger:

½ finstrimlet nykål

½ gulrot, revet på det groveste på rivjernet

2 ss chiliolje

Slik gjør du:

La kål og gulrot stå i kaldt vann i 30 minutter. La det renne av seg på klede/papir. Bland i 2 ss chiliolje.

Chiliolje

Du trenger:

1 dl solsikkeolje

2 hele chili (finhakkes uten frø)

Slik gjør du:

Kjøres i blender i 5 minutter. La stå i 1 døgn. Siles.

Les også: Tilbered helstekt uer slik kokkene gjør det

Reven reddik og ingefær

20 g reddik u/skall, finrevet

20 g ingefær u/skall, finrevet

Dipp

1 dl soyasaus

1 ts fiskesaus (fås kjøpt i velassorterte matvareforretninger)

4 ss vann

1 ss ponzusaus (fås kjøpt i velassorterte matvareforetninger)

4 ts sukker

1 ts riseddik

1 ts limesaft

Dypp fisk og aubergine i dipp, reven ingefær og reddik.

Du kan finne flere av Ole Jonnys oppskrifter på nettsidene til «Sommertid».