Til høsten står hun på scenen sammen med Hilde Lyrån, Elisabeth Andreassen og Mariann Aas Hansen, på Chat Noirs med forestillingen «The Showgirls must go on». En slags oppfølger til suksessforestillingen fra 2008.

Med en tittel som smaker av luksus, champagne og gåselever, er kontrasten stor til måltidet Schanke koker sammen når hun gjester «Sommeritd».

Basert på nostalgiske minner fra somre på familiens sted på Dønna, lager hun mammas fiskekaker med råstekte poteter og grønnsaker.

Fiskaker for fire personer:

1 kg seifilet

Ca. 1/4 muskatt

Ett egg

En halv purre

Kvernet pepper og havsalt

Skrap fisken med kniv i fine biter og legg det i en bolle. Rasp muskatten over. Bland i ett egg og purren delt i passende små biter. Tilsett salt og pepper og bland med hendene.

– Man kan selvfølgelig bruke kjøkkenmaskin, det går raskere, kommenterer Schanke, og legger til:

– Men det tar mye lengre tid å rengjøre kjøkkenmaskinen enn å blande med hendene!

Råstekte poteter og grønnsaker:

8-10 nypoteter

Fenikkel

Løk

Chili

Del potetene i små terninger, samme med fenikkel. Del opp løken og stek dette. Her kan man bruke de grønnsakene man liker best.

Retten smaker ekstra godt med youghert naturell iblandet finhakket persille og dill, og med presset sitron over.

Velbekomme!