Han er kanskje best kjent som tidligere nyhetsanker i Dagsrevyen. I over 40 år leverte Einar Lunde oss rykende ferske nyheter fra inn -og utland på NRK. Men for to år siden takket den annerkjente ankeren for seg, og i disse dager lever han en velfortjent pensjonisttilværelse hvor han reiser mye rundt i Norge og leder konferanser og debatter.

I «Sommertid» serverer han oss eksotiske pannekaker.

Einars afrikanske kyllingstuing med pannekake

600 gram kyllingfillet, kuttes i terninger

100 gram champignon, kuttes i terninger

1/2 rødløk, finhakket

50 gram okna, i tynne skiver

1 ss mitenina (afrikansk krydder)

2 dl fløte

2 dl kyllingkraft

2 ss naturell yougurt

4 ss solsikkeolje

Fres løk, champignon, mitenita og okna i 2 ss olje. Ha i fløte og kyllingkraft og kok i cirka fem minutter.

Brun kyllingbitene i 2 ss olje og ha dem i sausen. Kk i 10 minutter.

Ha kyllingstuingen på en pannekake. Rull sammen. Server med salat, rødløk og avocado.

Pannekaker:

Bruk sammalt hvete (finmalt) og lag dem litt tykke.

2½ dl sammalt hvete

½ ts salt (kan sløyfes)

6 dl melk

3 egg

3 ss smeltet meierismør