Hans-Erik Dyvik Husby, kjent fra blant annet Turboneger og som Idol-dommer, vet å sette pris på god mat.

Musikeren er for tiden bosatt i Sverige, og hans sommerrett bærer derfor preg av dette. Vårt naboland i øst spiser mye kreps, både fra salt- og freskvann, men Dyvik Husby foretrekker den rosa varianten når han skal ta i mot gjester på sin flotte eiendom i Skåne.

Gratinert sjøkreps

12 sjøkreps, disse deles i to

300 gram romtemperert smør i terninger

5 fedd presset hvitløk

3 ss finhakket bladpersille

1 ss sitronsaft

Bland sammen smør, hvitløk, bladpersille og sitronsaft og smak til med salt og pepper. La blandingen stå i romtempratur i en time.

Legg sjøkrepsen uteover et stekeovnsbrett. Smør hvitløksmøret utover kjøttet og inni hodet på krepsen.

Sett brettet i forvarmet ovn på 200 grader. Dette stekes i fire minutter.

Du kan også bruke ramsløk i stedet for hvitløk, og olje for smør.

Velbekomme!